Pininfarina Battista: Στην αεροδυναμική σήραγγα το hypercar των 1.900 ίππων (Video)


Με ταχύ ρυθμό προχωρά η εξέλιξη του ηλεκτροκίνητου hypercar του σχεδιαστικού οίκου Pininfarina, το οποίο κοστολογείται στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

  • KEIMENO: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/7/2019

Το δικό της ηλεκτροκίνητο hypercar πρόκειται να περάσει στην παραγωγή τα επόμενα χρόνια ο σχεδιαστικός οίκος Pininfarina, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το Battista, το οποίο πραγματοποίησε την επίσημη πρεμιέρα του τον περασμένο Μάρτιο στη Γενεύη, εφοδιάζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες της Rimac, η συνδυαστική απόδοση των οποίων αγγίζει του 1.900 ίππους και τα 2.300 Nm ροπής

Για την εξέλιξη του αυτοκινήτου πρόκειται να αξιοποιηθεί η εμπειρία του πρώην οδηγού της Formula 1 Nick Heidfeld, o οποίος τη φετινή αγωνιστική σεζόν συμμετείχε με τα χρώματα της Mahindra στο ανερχόμενο πρωτάθλημα της Formula E.

Επιταχύνοντας από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε σχεδόν 2 δευτερόλεπτα, το Battista υποβάλλεται αυτήν την περίοδο σε δοκιμές σε αεροδυναμική σήραγγα, την ίδια στιγμή που ο Nick Heidfeld είχε την ευκαιρία να “δοκιμάσει” το ηλεκτροκίνητο hypercar με τη βοήθεια ενός εξομοιωτή.

Οι πρώτες παραδόσεις του αυτοκινήτου πρόκειται να ξεκινήσουν στα τέλη της επόμενης χρονιάς, ωστόσο, το γεγονός ότι η παραγωγή του δεν πρόκειται να υπερβεί τις 150 μονάδες σημαίνει ότι σύντομα τα περίφημα “slots” του Battista πρόκειται να εξαντληθούν.