Πιο γρήγορη και από την Bugatti Chiron θα είναι η Lotus Evija


Ένας από τους στόχους της βρετανικής φίρμας για το ηλεκτρικό της hypercar θα είναι τα ρεκόρ.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: LOTUS
  • 8/7/2020

Ότι και να λέει κανείς τα ρεκόρ είναι ρεκόρ και καθένα που καταρρίπτεται χρίζει μεγάλης προβολής. Για αυτό και η Lotus θα επιδιώξει να μπει σε αυτό το παιχνίδι, όχι με κάποιο superlight συμβατικό της μοντέλο, αλλά με την σούπερ ηλεκτρική Evija.

Ένας από τους στόχους της Lotus θα είναι να γράψει ιστορία με το ταχύτερο 0-300 km/h που έχει γράψει η Bugatti Chiron στα 12,4 sec. Ακόμη και αν μιλάμε για ένα ηλεκτρικό με 2.000 άλογα (όπως είναι η Evija με τα τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε τροχό) πρόκειται για μια εκπληκτική επίδοση.

Όπως τονίζει ο δοκιμαστής της Lotus, Gavin Kershaw, στο TopGear, ο τρόπος που επιταχύνει η Evija είναι εκρηκτικός δίχως να έχει νόημα η επιτάχυνση για το 0-100 ή ακόμη και το 0-200! Και με μια πρώτη εκτίμηση θεωρεί πως το 0-300 είναι υπόθεση κάτω από τα 10 sec!

Εδώ να πούμε πως η τελική της Evija θα βρίσκεται λίγο πάνω από τα 320 km/h και μια μπαταρία 70 kWh θα φροντίζει με νορμάλ ρυθμούς κίνησης να διασφαλίζεται μια θεωρητική αυτονομία στα 400 km. H συνολική παραγωγή θα περιοριστεί στα 130 αυτοκίνητα.

Ενδιαφέρον έχει και το παρακάτω post με το οποίο η Lotus συνδέει την ηλεκτρική Evija με την Esprit S1 του James Bond. Ποιος ξέρει, ίσως να υπάρχει και ένα μήνυμα πως σε κάποια μελλοντική ταινία θα πρωταγωνιστήσει η Evija του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.