Πιο κερδοφόρα τα EV ισχυρίζεται η Porsche που ετοιμάζει την είσοδό της στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης!


Η γερμανική φίρμα πιστεύει ότι μπορεί να αποκομίσει περισσότερα κέρδη από την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων σε σύγκριση με τα μοντέλα κινητήρων εσωτερικής καύσης. 

  • 25/7/2022

Ο οικονομικός διευθυντής της Porsche, Lutz Meschke, ισχυρίζεται ότι υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες αύξησης των τιμών των ηλεκτρικών οχημάτων παρά των μοντέλων με κινητήρες καύσης. Πρόσθεσε ότι τα περιθώρια κέρδους των EV θα φτάσουν στα ίδια επίπεδα με τα συμβατικά της οχήματα σε δύο χρόνια και ότι οι πελάτες της θα είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα για τη νέα τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η ιστορική αυτοκινητοβιομηχανία προβλέπει ότι το 80 τοις εκατό των οχημάτων που θα πουλάει μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας θα είναι ηλεκτρικά. Πιστεύει επίσης ότι τα EV θα αντιπροσωπεύουν το ήμισυ της αγοράς πολυτελών οχημάτων το 2031.

Ανάμεσα στα πιο σημαντικά νέα ηλεκτρικά οχήματα που ετοιμάζει η Porsche είναι η πλήρως ηλεκτρική έκδοση της Macan. Ενώ πολλές λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το όχημα παραμένουν άγνωστες, αναμένεται να κοστίζει περισσότερο από την συμβατική εκδοχή της. Η Porsche αποκάλυψε επίσης πρόσφατα ότι ετοιμάζει και ένα ακόμη ηλεκτρικό πολυτελές SUV.

Αξίζει να τονιστεί πώς η εταιρεία με έδρα το Τσούφενχαουζεν της Στουτγκάρδης σχεδιάζει την είσοδό της στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της ηλεκτρικής της μετάβασης. Η δημόσια εγγραφή ήταν στα σκαριά για πολλούς μήνες και πριν από λίγο καιρό μάλιστα, είχε αποτιμηθεί σε περισσότερα από 80 δισεκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, πρόσφατα προέκυψε ότι μπορεί η Χρηματιστηριακή της αξία να είναι μικρότερη κατά 20 δισεκατομμύρια ευρώ...

Πάντως όλα θα ξεκαθαρίσουν στα τέλη του Αυγούστου, ενώ η τελική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Porsche θα έρθει λίγο αργότερα. Οι περισσότερες πηγές αναφέρουν ότι η δημόσια εγγραφή στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος του τρίτου τριμήνου ή στις αρχές του τέταρτου τριμήνου του 2022.