Πιο σπάνιο Peugeot εθεάθη στο Nurburgring; (βίντεο)


Εάν δεν γνωρίζατε μέχρι στιγμής την ύπαρξή του, μην στεναχωριέστε. Αξίζει όμως να δείτε το συγκεκριμένο βίντεο, ώστε να ανακαλύψετε την πιο ακραία εκδοχή του 207.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 2/11/2020

Χαζεύοντας το ανφάς, δεν μπορεί κανείς παρά να συμφωνήσει ότι πρόκειται για το δημοφιλές supermini της Peugeot. Από κάθε άλλη οπτική γωνία, βέβαια, το συγκεκριμένο 207 THP Spider θυμίζει περισσότερο έργο του… Φρανκενστάιν. Κομμάτια ανοικτού αγωνιστικού, με το πρόσωπο ενός αυτοκινήτου πόλης.

Το εν λόγω μοντέλο αποτέλεσε προϊόν μίας περιορισμένης παραγωγής μόλις 50 κομματιών της Peugeot, για ιδιώτες που θα ήθελαν να γευτούν την αίσθηση της αγωνιστικής οδήγησης στην πίστα. Πρόκειται για ένα όχημα που βασίζεται προφανώς σε άλλο πάτωμα, με συνολικό βάρος μόλις 720 κιλών και τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο.

Μιλώντας για τον τελευταίο, αποτελεί ίσως το μόνο σημείο επαφής με τα συμβατικά 207, πέρα από τη μάσκα. Είναι το ίδιο σύνολο που χρησιμοποιούσαν και τα 207 GTI, ένα υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ 1,6 λίτρων και 175 ίππων. Η κίνηση όμως, στην προκειμένη περίπτωση, μεταδίδεται στον πίσω άξονα, μέσω ενός dog-ring σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων της Sadev.

Η αγορά ενός τέτοιου οχήματος, όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει, κόστιζε περί τα 42.000 ευρώ στην Ευρώπη. Μάλιστα αφού μιλάμε για ένα μοντέλο προορισμένο αποκλειστικά για πίστα, είχε τη δυνατότητα να δεχτεί επιπλέον φροντίδες των μηχανικών, με στόχο τη βελτίωση ορισμένων χαρακτηριστικών, την προσθήκη αισθητήρων τηλεμετρίας κ.λπ. Τώρα κατά καιρούς μπορεί να εμφανιστεί κάποιο από αυτά σε μία δημοπρασία, ενώ ακόμα πιο σπάνια να το δει κανείς σε πίστα.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο και αξίζει να δείτε το βίντεο που παραθέτουμε από κάτω, με ένα Peugeot 207 THP Spider να γυρνάει στο Nurburgring,