Πήραν ξανά μπροστά τρένα και προαστιακός - Μακριά από τα πρώτα βαγόνια οι επιβάτες (video)


Το πρωί της Τετάρτης εκτελέστηκε δοκιμαστικό δρομολόγιο από τον σταθμό Λαρίσης, με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ να επιβιβάζεται στην αμαξοστοιχία.

  • 22/3/2023

Από την Τετάρτη 22 Μαρτίου τα τρένα και ο προαστιακός επανέρχονται σε πλήρη λειτουργία μετά το σοκ που υπέστη η χώρα από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που κόστισε τη ζωή 57 ανθρώπων. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του parapolitika.gr οι επιβάτες διακατέχονται από φόβο και αρκετοί είναι αυτοί που είναι διστακτικοί και αποφεύγουν να επιβιβάζονται στα πρώτα βαγόνια. Συγκεκριμένα μια κυρία ανέφερε: «Πρέπει να πάω στη δουλειά μου. Προχωράμε. Δεν γίνεται να με κρατάει ο φόβος».

Στις 4.45 το πρωί εκκίνησε από τον σταθμό Λαρίσης το πρώτο τρένο που εκτέλεσε δοκιμαστικό δρομολόγιο. Στο επόμενο δρομολόγιο Αθήνα – Οινόη επιβιβάστηκε και ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, που δήλωσε ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού».

«Μετά το τραγικό γεγονός που μας συγκλόνισε, καλούμαστε να περάσουμε στην επόμενη μέρα. Τόσο η διοίκηση, όσο και όλοι οι εργαζόμενοι του ελληνικού σιδηροδρόμου, είμαστε αποφασισμένοι να θέσουμε σε λειτουργία εκ νέου τα τρένα της χώρας μας. Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού», επισήμανε ο Παναγιώτης Τερεζάκης.

Από σήμερα ισχύουν νέα μέτρα ως προς την ως προς την ταχύτητα, το προσωπικό και τα νυχτερινά δρομολόγια. Οι αμαξοστοιχίες θα κινούνται σε διαφορετικές ώρες τη νύχτα, ώστε να μην υπάρχει το ενδεχόμενο να διασταυρωθούν, σε σημεία όπου υπάρχει μονοδρόμηση της γραμμής.

Σε όλα τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού θα υπάρχουν αυστηρά, δύο μηχανοδηγοί και τουλάχιστον ένας συνοδός, ενώ θα υπάρχουν δύο σταθμάρχες, σε σταθμούς όπου μέχρι τώρα, ήταν μόνο ένας. Επιπλέον, μειώνεται η ταχύτητα σε τμήματα που δεν καλύπτονται από σηματοδότηση.

Ωστόσο, χειρόφρενο θα τραβήξουν οι αμαξοστοιχίες, Θεσσαλονίκη – Δράμα και Θεσσαλονίκη – Φλώρινα. Συγκεκριμένα, σε συνδιάσκεψή που είχε το συνδικάτο των μηχανοδηγών αποφάσισαν να μην ξεκινήσουν ακόμα οι αμαξοστοιχίες που εκτελούν τα συγκεκριμένα δρομολόγια, λόγω ζητημάτων ασφάλειας.

Πηγή: parapolitika.gr