Pirelli: Επένδυση, όχι εξαγορά από την Brembo


Ο διευθύνων σύμβουλος της Pirelli διευκρίνισε ότι η αύξηση του ποσοστού της Brembo στην εταιρεία ελαστικών είναι απλώς μια επένδυση και όχι μια προσπάθεια συγχώνευσης.

  • 3/4/2020

Ο κ. Marco Tronchetti Provera, Διευθύνων Σύμβουλος της Pirelli, με δήλωσή του ξεκαθάρισε ότι η αγορά ποσοστού 2,43% της εταιρείας ελαστικών από την Brembo είναι μια επενδυτική κίνηση και όχι ένα πρώτο «βήμα» για ενδεχόμενη συγχώνευση των δύο ιταλικών εταιρειών. Ο κ. Tronchetti Provera, ο οποίος είναι επικεφαλής επενδυτικού σχήματος «Camfin» που κατέχει το 10% της Pirelli, αποκάλυψε ότι έχει πραγματοποιήσει συζητήσεις με στελέχη της κινεζικής εταιρείας ελαστικών Niu Yshen, με την οποία συνεργάζονται, για την πιθανή απόκτηση επιπλέον ποσοστού 10% της ιταλικής εταιρείας. 

Ωστόσο, ο κ. Tronchetti Provera (φωτογραφία) απέρριψε την πιθανότητα συγχώνευσης της Pirelli με την Brembo έπειτα από την απρόσμενη (και μυστική ως τη στιγμή που ανακοινώθηκε) κίνηση της δεύτερης να αποκτήσει ποσοστό 2,43% των μετοχών της πρώτης. Όπως είπε: «Έμαθα για την απόκτηση των μετοχών μόνο όταν έγινε. Δεν βλέπω την πράξη της ως μια επιθετική ενέργεια. Δεν υπάρχουν σχέδια συγχώνευσης με την Brembo. Έκαναν μια επενδυτική ενέργεια και χαιρόμαστε γι’ αυτό».