Pirelli: Νέο Cinturato P1


Με το νέο Cinturato P1, η Pirelli επεκτείνει τη γκάμα των «πράσινων» ελαστικών της, απευθυνόμενη σε μικρά και μεσαία αυτοκίνητα.

  • 15/4/2011

Με το νέο Cinturato P1, η Pirelli επεκτείνει τη γκάμα των «πράσινων» ελαστικών της, απευθυνόμενη σε μικρά και μεσαία αυτοκίνητα. Εγγυάται επιδόσεις σε όλα τα είδη οδοστρώματος και φιλικότητα στο περιβάλλον. Σχεδιάστηκε σύμφωνα με τα επιτυχημένα, προηγμένα πρότυπα  του Cinturato P7, εξελίχθηκε στο R&D Κέντρο Έρευνας  της Pirelli στο Μιλάνο, όπου δημιουργούνται και τα ελαστικά της Formula 1.

Ασφάλεια, οδηγική απόλαυση, σεβασμός στο περιβάλλον και ευελιξία είναι τα τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά του Cinturato P1, που εναρμονίζεται ήδη με την προσεχή κοινοτική οδηγία και ενεργειακή ετικέτα 2012 UE. Στις πρώτες επίσημες δοκιμές, το νέο ελαστικό Pirelli ξεχώρισε στην οικονομία καυσίμου και το μειωμένο θόρυβο, δύο βασικές παράμετροι για ένα υψηλό περιβαλλοντικό «σκορ». Χάρη στη μείωση βάρους κατά 15% και την επιλογή καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων, το νέο Cinturato μειώνει την αντίσταση κύλισης μέχρι 25%.  Από απόψεως περιβαλλοντικών επιδόσεων το Cinturato P1 έχει επίσης μειωμένο εξωτερικό θόρυβο κατά 1,5 dB (ντεσιμπέλ) και εσωτερικό θόρυβο κατά 1dB, αναβαθμίζοντας την οδηγική εμπειρία. Τα οικολογικά χαρακτηριστικά του Cinturato P1 συνδυάζονται με ένα υψηλό τεχνολογικό περιεχόμενο: σε μερικές διαστάσεις του, το νέο ελαστικό διατίθεται σαν έκδοση Run Flat για λειτουργία ακόμα και μετά από απώλεια πίεσης αέρα.

Το νέο Cinturato ενισχύει τη στρατηγική «Green Performance» της Pirelli – τα «πράσινα» προϊόντα είχαν ένα ποσοστό 36% επί των πωλήσεων το 2010 – και ανέρχονται στο 27% των συνολικών πωλήσεων παγκοσμίως (περιλαμβάνονται τα ελαστικά όλων των ειδών πχ. φορτηγών). Έτσι η οικολογική  γκάμα ελαστικών Cinturato αποκτά μεγάλη σημασία για τον όμιλο Pirelli καθώς πρόκειται να αυξηθεί σύμφωνα με την προσεχή ανάπτυξη της στρατηγικής «Green Performance».

Τα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα της Pirelli πρόσφατα κέρδισαν βραβεία σε αρκετές αγορές και αναγνωρίστηκαν από τα πιο έγκυρα περιοδικά. Συγκεκριμένα το Cinturato P7 χαρακτηρίστηκε ως «υποδειγματικό» από το γερμανικό περιοδικό Autobild, λόγω της αντοχής του και  «ανεπιφύλακτα συνιστώμενο» από την Ευρωπαϊκή Λέσχη Αυτοκινήτου - European Auto Club (ACE) σε συνεργασία με την GTU σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν το Φεβρουάριο. Στις δοκιμές, κατά τη διάρκεια των οποίων αξιολογήθηκαν ελαστικά 7 διαφορετικών κατασκευαστών, αναδείχθηκε το Cinturato P7 ως το καλύτερο θερινό ελαστικό στην κατηγορία, για τις συνολικές επιδόσεις, ασφάλεια και οδηγική απόλαυση που προσφέρει.

Το Scorpion Verde σημείωσε επίσης επιτυχία κερδίζοντας τον τίτλο του ελαστικού της χρονιάς στις κατηγορίες 4x4 και SUV από το ισπανικό περιοδικό Neumáticos y Mecánica Rápida. Το Scorpion Verde είναι το πρώτο οικολογικό ελαστικό υψηλών επιδόσεων που δημιούργησε η Pirelli  για οχήματα με περιβαλλοντικές επιπτώσεις όπως τα SUV και Crossover. Οι επιδόσεις και τα οικολογικά χαρακτηριστικά των ελαστικών Pirelli αναγνωρίζονται και εκτιμώνται από μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Η τελευταία αναγνώριση ήρθε από την Toyota η οποία επέλεξε την Pirelli ως τον καλύτερο προμηθευτή της στη Νότια Αμερική.

Η Pirelli παράγει ελαστικά για την ιαπωνική κατασκευάστρια εταιρεία στη Βραζιλία όπου ο ιταλικός όμιλος έχει πέντε εργοστάσια, ενώ κατέχει κορυφαία θέση στην παραγωγή εξοπλισμού πρώτης τοποθέτησης (ΟΕ) και αντικατάστασης.