Πιστό στους πέντε κυλίνδρους θα είναι το επόμενο Audi RS 3


To νέο RS 3 θα είναι ένα από τα πιο καυτά μοντέλα που θα παρουσιαστούν μέσα στην επόμενη χρονιά.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: AUDI
  • 22/12/2020

Τα καλά νέα είναι πως η Audi έχει κάνει ότι είναι δυνατό για να διατηρήσει κάτω από το καπό τον καταπληκτικό πεντακύλινδρο κινητήρα των 2,5 λίτρων, ο οποίος συνεχίζει και στο RS Q3. Ωστόσο, στη νέα του αναβαθμισμένη εκδοχή το μοτέρ θα αποδίδει τουλάχιστον 420 άλογα ώστε να συνεχίσει το RS 3 να είναι ευθέως ανταγωνιστικό απέναντι στην Mercedes-AMG A 45 S.

Μα, θα πείτε, και 400 να έβγαζε θα ήταν λίγα; Σε καμία περίπτωση, όχι, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι ένα θέμα γοήτρου στο παιχνίδι της ισχύος. Και με το νέο RS 3 (στις φωτογραφίες βλέπετε το νέο S3), η Audi θα μπορεί να καυχιέται πως παράγει το μοναδικό πεντακύλινδρο μοτέρ στην ισχυρότερη εκδοχή του. Με την δύναμη να περνά μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη στο εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης της εταιρίας.

Ανάμεσα στα άλλα ατού του νέου RS 3 θα περιλαμβάνεται η εξελιγμένη λειτουργία torque vectoring με βέλτιστη κατανομή της ροπής και ιδανικό «πλασάρισμα» στις στροφές, τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και ο γενικότερος έλεγχος του σασί, το ραφιναρισμένο ηλεκτρομηχανικό τιμόνι κ.α. Σε σχέση με τα υπόλοιπα A3 η απόσταση από το έδαφος θα είναι χαμηλότερη, θα υπάρχουν ενισχυμένα φρένα με διάτρητους δίσκους και άλλες πολλές αλά RS αναβαθμίσεις.

Ήδη το νέο RS 3 έχει «συλληφθεί» να δοκιμάζεται εντατικά στην πίστα του Nurburgring, αλλά και στους δρόμους και μετά τις τελικές του δοκιμές το επίσημο ντεμπούτο του είναι προγραμματισμένο για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.