Πιθανή συνεργασία της SEAT με Ισραηλινές εταιρείες


Στελέχη της ομάδας «XPLORA» συναντήθηκαν στο Tel Aviv με μέλη περισσότερων από 100 εταιρειών start-up, εξετάζοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας της SEAT με κάποιες από αυτές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 29/6/2018

Στελέχη της Champion Motors Ltd -επίσημος αντιπρόσωπος της SEAT στο Ισραήλ- και της ομάδας «XPLORA» ξεκίνησαν πριν από περίπου εννέα μήνες τη διερεύνηση δυνατότητας συνεργασίας με νεοφυείς επιχειρήσεις της χώρας, με σκοπό την εξεύρεση λύσεων βελτίωσης της κινητικότητας και την υποστήριξη καινοτόμων προτάσεων που μπορούν να οδηγήσουν σε προοπτικές μελλοντικών λύσεων και δημιουργίας νέων εμπορικών μοντέλων για τη SEAT.

Το πρώτο στάδιο αυτής της δραστηριότητας ολοκληρώθηκε με συζητήσεις εκπροσώπων περισσότερων από 100 νεοφυών εταιρειών, από τις οποίες προκρίθηκαν αρχικώς οι 40 και από την τελική επιλογή επιλέχθηκαν οι οκτώ εξ’ αυτών. Ο Δρ. Matthias Rabe, αντιπρόεδρος του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της Ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, δήλωσε σχετικά:
«Αυτό το πρώτο στάδιο ήταν εξαντλητικό αλλά και συναρπαστικό. Μαζί τους μελετάμε το πώς θα προσαρμόσουμε την τεχνολογία τους στα αυτοκίνητα και τα συστήματα της SEAT ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε την πραγματική καινοτομία.
»Η απόφαση να δραστηριοποιηθούμε στο Tel Aviv με μια νέα εταιρεία καθοδηγείται από στρατηγικά κίνητρα. Θέλουμε να είμαστε γνωστοί ως μια εταιρεία τεχνολογίας που προάγει την κινητικότητα και όχι μόνο την αυτοκινητοβιομηχανία».

Όπως έγινε γνωστό, το δεύτερο στάδιο του συγκεκριμένου επιχειρηματικού σχεδίου θα αφορά τον ορισμό νέων «Xplorers», μεταξύ των οποίων ένας ειδικός στο Ψηφιακό Κλειδί και την ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο στον τομέα της ηλεκτρικής και ηλεκτρονικής ανάπτυξης και ένας άλλος από την ομάδα ανάπτυξης επιχειρήσεων του νεοσύστατου «XMOBA».
Ο τελευταίος θα επιφορτιστεί με τον εντοπισμό νέων λύσεων κινητικότητας και βελτιωμένης εμπειρίας χρηστών σε τομείς όπως συστήματα υποβοήθησης οδηγού, της κινητικότητας ως υπηρεσία, λύσεις για ηλεκτροκίνητα οχήματα και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ή Βιομηχανία 4.0.

Τα σημαντικότερα από τα εξεταζόμενα σχέδια είναι η αντικατάσταση των εισιτηρίων μέσων μαζικής μεταφοράς με ένα ψηφιακό σύστημα αναγνώρισης επιβατών και η βελτίωση της οδηγικής εμπειρίας με την ανάπτυξη ενός συστήματος προβολής λέιζερ που θα επέτρεπε την χρήση του παρμπρίζ ως οθόνη. Επιπλέον, η SEAT αξιολογεί ένα σύστημα που συνδέεται με την πληροφόρηση και την επικοινωνία μέσα στο αυτοκίνητο. Μέσω αυτής της πρωτοποριακής τεχνολογίας, ένας ιδιαίτερος ήχος φτάνει απευθείας στα αυτιά του οδηγού ή των επιβατών.

Στη SEAT δίνουν ιδιαίτερο βάρος στη δυνατότητα διασύνδεσης των επιβατών στο αυτοκίνητο. Ως παραδείγματα, αναφέρουμε τη συνεργασία της εταιρείας με την Amazon για την ενσωμάτωση της φωνητικής βοηθού Alexa, την εφαρμογή του συστήματος πλοήγησης Waze της Google ή την πρόσφατη προσθήκη Shazam στα οχήματά της.