«Πλημμυρίζουν» οι δρόμοι με ταξί – Αποφασίστηκε πορεία προς το Υπουργείο Μεταφορών


Η πορεία διαμαρτυρίας θα ξεκινήσει από τη Λεωφόρο Αθηνών, στο ύψος της Σπ. Πάτση, και θα ολοκληρωθεί στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στον Χολαργό.

  • 25/1/2023

Οι οδηγοί των ταξί αποφάσισαν να λάβουν δραστικά μέτρα προκειμένου να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκεια τους αναφορικά με τις εξελίξεις που σημειώνονται στον κλάδο.

Εν προκειμένω αποφασίστηκε από τον ΣΑΤΑ  την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023, στις 10 το πρωί, οι οδηγοί της Αθήνας να πραγματοποιήσουν αργή πορεία διαμαρτυρίας που θα ξεκινήσει από τη Λεωφόρο Αθηνών (στο ύψος της Σπ. Πάτση) και θα ολοκληρωθεί στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στον Χολαργό. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η κυβέρνηση μας αναγκάζει να βγούμε στους δρόμους

Ακρίβεια, υπερφορολόγηση, αθέμιτος ανταγωνισμός. Το κοκτέιλ της φτωχοποίησης που ετοίμασε η κυβέρνηση για την ελληνική κοινωνία, χτύπησε ανελέητα κάθε εργαζόμενο και φυσικά τον κλάδο των ταξί. Αιτήματα αρχειοθετημένα στα συρτάρια των υπουργείων, διάλογος στείρος, χωρίς ουσιαστική και καταληκτική διάθεση, συνεχής και συνεπής υποκλοπή μεταφορικού έργου σε βάρος των ταξί από ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό και πολυεθνικές εφαρμογές, κατακόρυφη αύξηση του κόστους λειτουργίας και των καυσίμων. Οι αντοχές στέρεψαν, η υπομονή τελείωσε και η αντίδραση είναι μονόδρομος.

Αρχίζουμε στις 31 Ιανουαρίου. Στις 10 το πρωί συγκέντρωση στη Λεωφόρο Αθηνών (στο ύψος της Σπ. Πάτση) και αργή πορεία προς το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών».