Πλησιάζει το υβριδικό hypercar με την τελική ταχύτητα των 400 km/h


Το πολυαναμενόμενο δημιούργημα της δανέζικης Zenvo, που έχει εμπνευστεί το όνομά του από το Βόρειο Σέλας, έρχεται για να βάλει «φωτιά» στην άσφαλτο με τις ακραίες επιδόσεις του. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ZENVO
  • 15/3/2023

Από το περασμένο καλοκαίρι, η Zenvo είχε κάνει λόγο για ένα νέο υβριδικό hypercar, το οποίο θα κινείται από έναν V12 κινητήρα. Το μοντέλο έχει επιτέλους όνομα, και πλέον η Zenvo Aurora είναι αρκετά κοντά, αφού θα αποκαλυφθεί τον ερχόμενο Αύγουστο.

Σε ένα νέο teaser, η Zenvo έκανε γνωστό ότι το πανίσχυρο hypercar θα φέρει έναν twin-turbo κινητήρα V12 χωρητικότητας 6,0 L, με δύο εκδόσεις του μοντέλου να είναι διαθέσιμες. Πιο συγκεκριμένα, η έκδοση Tur θα είναι ένα grand tourer για το δρόμο, του οποίου η τελική ταχύτητα θα ξεπερνά τα 400 km/h, ενώ η έκδοση Agil θα έχει επιρροές από την πίστα, με πιο «επιθετικό» σχεδιασμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής η Zenvo, το μοντέλο θα «κρύβει» κάτω από το κάλυμμα δύο ηλεκτρικά turbo, ενώ ο κινητήρας θα παράγει -από μόνος του- 1.200 PS, με τον ηλεκτροκινητήρα του υβριδικού συστήματος να αυξάνει τη συνδυαστική ισχύ στα 1.800 PS.

Το κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι παραγωγής της ιδίας της εταιρείας, και θα έχει ενσωματωμένη μία υβριδική μονάδα. Το σασί θα είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα.

«Αυτό το όχημα γεννήθηκε από το πάθος που διακατέχει την οικογένεια της Zenvo και βρίσκεται σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την τακτική μας 'χαμόγελα ανά μίλι'. Το 2023 θα είναι μία πραγματικά συναρπαστική χρονιά,» είπε ο γενικός εμπορικός διευθυντής της Zenvo και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Jens Sverdrup.

Η Zenvo αναμένεται να δώσει στο φως της δημοσιότητας περαιτέρω λεπτομέρειες για το πανίσχυρο υβριδικό μοντέλο όσο πλησιάζουμε προς την επίσημη αποκάλυψή του. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της πάντως, 100 μονάδες της Aurora θα παραχθούν συνολικά, με το 30% αυτών να έχουν ήδη βρει τους μελλοντικούς τους αγοραστές, μέσω των προπαραγγελιών που έχει λάβει η εταιρεία. Εκτός αυτού, η Zenvo Aurora θα περάσει από όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις, έτσι ώστε να μπορεί να πωλείται νόμιμα παγκοσμίως.