Πληθώρα εκδόσεων με τα χαρακτηριστικά GT θα έχει η νέα Porsche 911


Η νέα γενιά της 911 με την κωδική ονομασία 992 θα αποκτήσει πάρα πολλές διαφορετικές εκδόσεις, κυρίως με τα χαρακτηριστικά GT.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/3/2019

Η νέα 911 έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό την εμπορική της σταδιοδρομία, και το αφεντικό της εταιρίας Oliver Blume δήλωσε σε βρετανικό περιοδικό ότι σκοπεύει να επεκτείνει το πρόγραμμα εκδόσεων GT που είχε η προηγούμενη έκδοση.

Το πρόγραμμα αυτό αποδείχτηκε ιδιαίτερα επιτυχημένο καθώς ενίσχυσε τις πωλήσεις της 991 σε τέτοιο βαθμό που να είναι η περσινή χρονιά να είναι η καλύτερη εμπορικά στην ιστορία του μοντέλου, παρά το γεγονός ότι ολοκλήρωνε τον κύκλο της ζωής της.

Η πρώτη έκδοση θα είναι η GT3 η οποία ήδη δοκιμάζεται, ενώ αργότερα θα προστεθούν οι GT3 RS, GT3 Touring, GT2 και GT2 RS. Μάλιστα θα υπάρξουν και κάποιες εκδόσεις που δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα στην γκάμα της 911.

Όλες αυτές οι εκδόσεις θα εφοδιάζονται με τον ατμοσφαιρικό τετράλιτρο εξακύλινδρο κινητήρα ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, στη νέα GT3 θα φθάνει έως τις 9.000 rpm και η ισχύς του θα βρίσκεται στην περιοχή των 550 ίππων.