Plug-in Hybrid έκδοση και για τα Audi RS


Στα μελλοντικά σχέδια της Audi προβλέπεται η δημιουργία Plug-in Hybrid έκδοσης τόσο για τα A3, Q3 και Q8 όσο και για τα μοντέλα της σειράς RS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 13/9/2020

Η Audi πρόκειται να προσφέρει όλα τα μοντέλα της και σε Plug-in Hybrid έκδοση και αυτό περιλαμβάνει και όσα φέρουν το εμβληματικό λογότυπο RS. Προς το παρόν, PHEV εκδοχές διατίθεται στα Q5, Q7, A6, A7 και A8, όμως στη γερμανική εταιρεία προγραμματίζουν τη δημιουργία τέτοιων εκδόσεων και για τα A3, Q3, Q8 και, αναπόφευκτα, και τα RS. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στον αυστραλιανό Τύπο ο κ. Ekkehard Kleindienst, επικεφαλής Επικοινωνίας Τεχνολογίας και Προϊόντων της Audi. Όπως είπε, ο εξηλεκτρισμός όλων των μοντέλων της είναι αναγκαία συνθήκη για να πληρούνται οι κανονισμοί προστασίας του περιβάλλοντος, οι οποίοι γίνονται συνεχώς αυστηρότεροι.

Οι εκδόσεις με το λογότυπο RS απευθύνονται σε όσους θέλουν ένα όχημα υψηλών επιδόσεων και ουσιαστικά είναι ένα sports car με πιο κλασικό αμάξωμα και με την πρακτικότητα ενός οικογενειακού αυτοκινήτου. Είναι δεδομένο ότι πολλοί λάτρεις αυτών δεν βλέπουν με καλό μάτι μια τέτοια εξέλιξη, καθώς θεωρούν ότι θα αλλοιωθεί ο χαρακτήρας τους. Ωστόσο, ο κ. Kleindienst έσπευσε να τους καθησυχάσει λέγοντας: «Αυτά θα είναι καθαρόαιμα RS μοντέλα τα οποία θα τυχαίνει να έχουν και σύστημα Plug-in Hybrid». Τόνισε, επίσης, ότι θα είναι πιο οικονομικά σε κατανάλωση καυσίμου αλλά θα εξελιχθούν με τρόπο που «θα δίνουν μια νέα εμπειρία δυναμικής οδήγησης».