Ποια είναι η αγαπημένη μάρκα αυτοκινήτου του Έλληνα οδηγού;


Η έρευνα της Newsrelate.com εστίασε στις πιο δημοφιλείς φίρμες βάσει του αριθμού των ταξινομήσεων για το 2021. Δείτε ποια εταιρεία ξεχώρισε στις περισσότερες κατηγορίες.

  • 1/3/2022

Η διαδικτυακή πλατφόρμα Newsrelate.com που παρακολουθεί και αναλύει ιστοσελίδες και social media προχώρησε σε μια ενδιαφέρουσα έρευνα θέλοντας να αποτυπώσει τα συναισθήματα των Ελλήνων για συγκεκριμένες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η έρευνα εστίασε στις βασικές (mainstream) μάρκες αφήνοντας εκτός premium επιλογές με high-end μοντέλα που ούτως ή άλλως δημιουργούν ευχάριστα συναισθήματα στους καταναλωτές. Ως εκ τούτου η πλατφόρμα αναζήτησε τις 10 πιο δημοφιλείς μάρκες με βάση το σύνολο των ταξινομήσεων για το 2021 όπως ανακοινώθηκε από τον ΣΕΕΑ και οι οποίες είναι (με αλφαβητική σειρά):

Με βάση τη διαδικασία της έρευνας που διενεργήθηκε από 1/5/2021 έως 31/12/21 και συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 130.000 δημοσιεύσεις προέκυψε ότι η Hyundai είναι μία από τις αγαπημένες μάρκες αυτοκινήτου στην Ελλάδα, παίρνοντας την πρωτιά στις περισσότερες κατηγορίες. Την ίδια στιγμή η φίρμα που συγκέντρωσε τις περισσότερες σε αριθμό αλληλεπιδράσεις ήταν η Toyota.

Με τα περισσότερα θετικά συναισθήματα

*βάσει αριθμού θετικών δημοσιεύσεων

Με το μεγαλύτερο ποσοστό (%) θετικών συναισθημάτων

*βάσει ποσοστού (%) θετικών δημοσιεύσεων ως προς το σύνολο των δημοσιεύσεων

Με τη μεγαλύτερη συνολική απόκριση (σε αντιδράσεις χρηστών) στις θετικές δημοσιεύσεις

*βάσει αριθμού αντιδράσεων χρηστών σε θετικές δημοσιεύσεις

Με τη μεγαλύτερη συνολική επίδραση των θετικών δημοσιεύσεων

*βάσει μεγαλύτερου σκορ επίδρασης στο σύνολο των θετικών δημοσιεύσεων

Με τον μεγαλύτερο αριθμό δημοσιεύσεων (share of voice)

*βάσει του συνολικού αριθμού δημοσιεύσεων κατά την περίοδο της ανάλυσης

Πηγή: newsrelate.com