Ποια είναι η αυτονομία του Tesla Model 3 στους -33 βαθμούς κελσίου; (Video)


Έχετε αναρωτηθεί πόσο επηρεάζεται σε ακραίες καιρικές συνθήκες, που επικρατούν θερμοκρασίες υπό το μηδέν, η αυτονομία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου σαν το Tesla Model 3;

  • 6/4/2021

Η μέγιστη αυτονομία που δίνει η εταιρεία για το Tesla Model 3 Standard Range Plus είναι 423 χιλιόμετρα. Όταν επικρατεί παγωνιά όμως, κάποια tests που έγιναν κατά το παρελθόν, απέδειξαν ότι μετά βίας το αυτοκίνητο έφτανε να διανύει 322 χιλιόμετρα.

Δεν αποτελεί κρυφό μυστικό, πως όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα επηρεάζονται αρνητικά στο πολύ κρύο, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά το πόσο ακριβώς και οι γνώμες, διίστανται.

Αυτό συμβαίνει κυρίως, γιατί παλαιότερες δοκιμές έγιναν σε συνθήκες κρύου, που για μερικούς θεωρήθηκαν ήπιες.

Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης αυτού του Tesla Model 3, υποστηρίζει ότι ζει στην πιο κρύα πόλη του κόσμου. Δεν είναι αλήθεια, αλλά το Winnipeg, δεν παύει να είναι ένα πολύ κρύο μέρος του Καναδά και γενικότερα της Βόρειας Αμερικής.

Ο μέσος όρος θερμοκρασίας το χειμώνα είναι -19,2°C, ενώ τουλάχιστον 12 μέρες κάθε χρόνο η θερμοκρασία κυμαίνεται στους -30°C ή και πιο κάτω.

Επομένως μπορούμε και εμείς να επιβεβαιώσουμε τώρα, πως αυτή η δοκιμή της αυτονομίας στο κρύο είναι πραγματικά αληθινή, αν και ίσως ισχυριστούν κάποιοι πως ζουν σε ακόμη πιο σκληρές συνθήκες.

Παρόλα αυτά, ο περισσότερος κόσμος του πλανήτη δεν ζει στην καθημερινότητά του σε τόσο κρύο κλίμα.

Παρακολουθώντας το ιδιαίτερα ενδιαφέρον βίντεο λοιπόν, το οποίο είναι χωρισμένο σε κεφάλαια, θα διαπιστώσετε το προφανές.

Το Tesla Model 3 κατάφερε να διανύσει 175,8 χιλιόμετρα μόλις, πριν το ποσοστό των μπαταριών πέσει στο 3%. Τι να συμβαίνει άραγε στα πολύ… πολύ θερμά κλίματα;

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.