Ποια είναι η μυστηριώδης Taraschi;


Πρόκειται για μια ιταλική εταιρία με αγωνιστικές ρίζες που εδώ teas-άρει το Berardo.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: Taraschi
  • 29/9/2020

Από την πρώτη κιόλας σκοτεινή εικόνα το Berardo φαίνεται να είναι ένα πολύ ενδιαφέρον σπορ μοντέλο με ιταλική φινέτσα και δυναμικές γραμμές. Διακρίνονται τα φουσκωμένα φτερά που αγκαλιάζουν το καπό με την εισαγωγή του αέρα να μαρτυρά κάποια δυνατό πολύ-κύλινδρο μηχανικό σύνολο.

Σχεδιαστικά το Berardo φαίνεται να έχει καταβολές από το Giaur 750 Champion Sport του 1953 με τα επίσης τονισμένα φτερά και την μάσκα εκείνης της εποχής για να ψύχεται το μοτέρ.

Στο σημείο αυτό να πούμε πως η αναβίωση της μάρκας έχει να κάνει με πρωτοβουλία του Tazio, του γιου του ιδρυτή Berardo Taraschi, ο οποίος θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του σύγχρονου μοντέλου στις 7 Οκτωβρίου, στο μουσείο αυτοκινήτου στο Τορίνο.

Η Taraschi κατασκεύαζε αγωνιστικά αυτοκίνητα στο Teramo της Ιταλίας από το 1947 έως το 1964. Tα πρώτα αυτοκίνητα χρησιμοποιούσαν για σασί από το Fiat Topolino και κινητήρα από μοτοσικλέτα BMW R75.

Ο Berardo Taraschi είχε νικήσει το 1948 στο Targa Florio και στην κατηγορία Sport 750. Στη συνέχεια κατασκεύαζε και πουλούσε αγωνιστικά και είχε μια πετυχημένη παρουσία στην Formula Junior που ξεκίνησε το 1958.