Ποια είναι η πραγματική τελική του νέου VW Golf R; (Video)


To καινούργιο Volkswagen Golf R έχει προκαλέσει ενδιαφέρον με τις επιδόσεις του. Ωστόσο, οι τιμές που ανακοινώνει η γερμανική εταιρεία ίσως είναι «συγκρατημένες».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 17/12/2020

Το νέο Golf R έχει θέσει νέα δεδομένα αναφορικά με τις επιδόσεις, την οδική συμπεριφορά και την ευρύτερη τεχνολογία που διαθέτει στην υποκατηγορία των hot hatches οχημάτων. Ο δίλιτρος TSI κινητήρας του αποδίδει μέγιστη ισχύ 320 PS και μέγιστη ροπή 420 Νm/2.100-5.350 rpm.

Σύμφωνα με την Volkswagen, επιταχύνεται από το 0-100 km/h σε 4,7 sec, ενώ η τελική ταχύτητά του περιορίζεται στα 250 km/h. Ωστόσο, η εταιρεία διαθέτει και την έκδοση «R-Performance» στην οποία η μέγιστη ροπή αυξάνεται στα 420 Nm και η τελική ταχύτητα στα 270 km/h.

Ένας Γερμανός αποφάσισε να διαπιστώσει τις επιδόσεις του καινούργιου Golf R, οδηγώντας το στην Autobahn και βιντεοσκοπώντας τη διαδικασία. Αυτό έγινε μια (βροχερή) βραδιά, κάτι που μας επιτρέπει να δούμε καλύτερα το εσωτερικό του οχήματος φωτισμένο αλλά και τη μέγιστη ταχύτητα που σημείωσε στο ταχύμετρο.

Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε ότι έφτασε τα 262 km/h, όπως και τον ρυθμό επιτάχυνσης του οχήματος, το οποίο είναι τετρακίνητο, διαθέτοντας το σύστημα «4MOTION». Κάποια στιγμή, ο οδηγός δοκίμασε τη διαδικασία 0-100 km/h στον βρεγμένο δρόμο, όπου φαίνεται ότι σημείωσε χρόνο 4,5 sec, δηλαδή κατά 0,2 sec ταχύτερο από αυτόν που ανακοινώνει η Volkswagen.