Ποια είναι η σημαντική αλλαγή που έγινε στο σήμα κατατεθέν των Rolls Royce;


H καινούργια νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κάνει εξαιρέσεις ούτε για την πιο διάσημη μάρκα υπερπολυτελείας του κόσμου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ROLLS ROYCE
  • 13/10/2020

Είναι παρόν σε κάθε Rolls Royce από την ίδρυση της μάρκας και βρίσκεται περήφανο στο πάνω μέρος της μάσκας τους, που με τις διαστάσεις και το στυλ της παραπέμπει σε αρχαίο ναό, σε μουσείο, σε κάτι αν μη τι άλλο επιβλητικό και αρχοντικό που ταιριάζει με το χαρακτήρα της κορυφαίας μάρκας υπερπολυτελείας στον κόσμο.

Ο λόγος για το Spirit of Ecstasy που είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο σημαντικά και αναγνωρίσιμα status symbols ανά τον κόσμο. Και επειδή οι κατασκευαστές σαν τη Rolls Royce βγάζουν μια περιουσία και βάλε από τα εξτρά κάθε αυτοκινήτου το Spirit of Ecstasy μπορούσε να είναι προαιρετικά και φωτιζόμενο. Για τους πιο μερακλήδες ιδιοκτήτες ή το πιθανότερο για τους πιο ματαιόδοξους που ήθελαν η Rolls τους να είναι αναγνωρίσιμη από μακριά και τη νύχτα.

Δυστυχώς όμως αυτό θα είναι πλέον παρελθόν μιας και σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη ρύπανση του φωτός ένας απαστράπτον στο σκοτάδι Spirit of Ecstasy είναι πλέον παράνομο.

Έτσι όχι μόνο βγαίνει από την λίστα των εξτρά -στην ολοκαίνουργια Ghost δεν πρόλαβε καν να μπει- αλλά θα πρέπει να αντικαταστεί και σε όλες τις Rolls στις οποίες είχε τοποθετηθεί έως τώρα. Με τη βρετανική εταιρεία να επιστρέφει το κόστος του που είχε καταβληθεί. Φυσικά αυτό ισχύει μόνο για όσες κυκλοφορούν στις χώρες της Ε.Ε.