Ποια είναι η σχέση των Αμερικανών με τα μηχανικά κιβώτια;


Πόσοι Αμερικανοί είχαν κάποια στιγμή μη αυτόματο αυτοκίνητο και πόσο ξέρουν να αλλάζουν ταχύτητες σε μηχανικό κιβώτιο;

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 25/1/2021

Τα αυτόματα κιβώτια είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το αυτοκίνητα Made in USA. Από την άλλη όμως τα μηχανικά κιβώτια θεωρούνται δεδομένα για τους φανατικούς της οδήγησης που οι Αμερικανοί και όχι μόνο αποκαλούν petrolheads.

Τα παραπάνω οδήγησαν την Cadillac, που θα διαθέτει την CT4/5-V Blackwing και με μηχανικό κιβώτιο να απευθυνθεί στην εταιρεία Harris Poll για μα έρευνα για τη σχέση των Αμερικανών με τα συγκεκριμένα κιβώτια προκειμένου, μεταξύ άλλων να δικαιολογήσει και την επιλογή της.

Το ενδιαφέρον αποτέλεσμα της έρευνας είναι πως πολλοί Αμερικανοί δήλωσαν στην έρευνα πως ξέρουν να οδηγούν αλλάζοντας οι ίδιοι ταχύτητες. Πιο συγκεκριμένα το 55% δήλωσε πως κάποια στιγμή στη ζωή τους ήταν κάτοχοι ενός αυτοκινήτου με μηχανικό κιβώτιο. Ακόμα πιο μεγάλο το ποσοστό -66%- όσων είπαν πως ξέρουν πως να χρησιμοποιούν ένα μηχανικό κιβώτιο.

Από όσους είχαν ένα μη αυτόματο αυτοκίνητο το 30% είπαν πως ενδιαφέρονται να οδηγήσουν πάλι ένα τέτοιο αυτοκίνητο, ενώ από το 66% που γνωρίζουν από μηχανικά κιβώτια μόλις το 26% εκδήλωσε τέτοιο ενδιαφέρον.

Το 14% και των δύο ομάδων είπε πως δεν τους ενδιαφέρει καθόλου, ενώ το 16 και 18% αντίστοιχα εκδήλωσε πολύ μικρό ενδιαφέρον. Το 60% του συνόλου των οδηγών εκδήλωσε κάποιο ενδιαφέρον για αυτοκίνητα με μηχανικά κιβώτια.