Ποια είναι πιο γρήγορη; Η ηλεκτρική Porsche Taycan Turbo S ή η 918 Spyder; Ή μήπως η ΜcLaren 720S;


Τα ηλεκτρικά μπορούν να κοντράρουν και καθαρόαιμα hypercars; Και πόσο απέχουν αυτά από τα super cars;

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: YOUTUBE
  • 10/8/2020

Μέχρι τώρα στις αναμετρήσεις ηλεκτρικών μοντέλων με super cars ο πρωταγωνιστής ήταν το Tesla Model S, όμως τώρα υπάρχει και δεύτερο μοντέλο με ανάλογη ισχύ και επιδόσεις. H Porsche Taycan Turbo S, η οποία μάλιστα έχει και κιβώτιο δύο σχέσεων που του επιτρέπει να αποδίδει καλύτερα και με μεγαλύτερη διάρκεια την ισχύ του.

Μπορεί όμως η ηλεκτρική λιμουζίνα στην κορυφαία εκδοχή με τα δύο μοτέρ και τα 761 PS  να τα βάλει με ένα πραγματικό hypercar; Ένα hypercar σαν την Porsche 918 Spyder; Για να τα διαπιστώσουν αυτό οι άνθρωποι του 888MF που ειδικεύονται σε τέτοιου είδους κόντρες «έστησαν» τις δύο Porsche τη μια δίπλα στην άλλη.

Και ενώ θα περίμενε κανείς η Taycan Turbo S να εκτοξευθεί και να παραμείνει μπροστά -όπως έχουμε συνηθίσει από τα βίντεο των Tesla S για τα οποία πάντως λέγονται πολλά- η 918 Spyder, που είναι υβριδική με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, δεν της αφήνει κανένα μα κανένα περιθώριο.

Στη συνέχεια του βίντεο η hyper-Porsche που μέχρι στιγμής δεν έχει διάδοχο αφήνει πίσω της και την McLaren 720S των 720 PS. Μάλιστα αισθητά περισσότερο από ότι θα περίμενε κανείς με βάση τα νούμερα τους για το 0-100 km/η, καθώς η McLaren ολοκληρώνει τη διαδικασία σε 2,9 sec και η Porsche σε 2,6 sec.