Ποια είναι τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα της Ford στις ΗΠΑ;


ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΓΚΟ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΤΗΣ FORD ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/1/2020

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των πωλήσεων για την Ford στην αγορά των ΗΠΑ και συγκεκριμένα για το τελευταίο τρίμηνο του 2019 τα επιβατικά αυτοκίνητα έχουν πέσει σε ποσοστό 41% επί των συνολικών πωλήσεων της μάρκας (και σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2018).

Συγκεκριμένα η μπλε οβάλ εταιρία πούλησε στο τελευταίο περσινό τρίμηνο περίπου 63.400 αυτοκίνητα σε αντίθεση με τις 107.491 μαζί με την Lincoln. Επίσης τα SUV σημείωσαν σημαντική πτώση έως 4,8%. Αυτό που προκαλεί μεγάλη έκπληξη είναι η σημαντική αύξηση ( 15,9%) των πωλήσεων για την F-Series και Ranger της Ford. Βέβαια ανέκαθεν οι πωλήσεις των μεγάλων pick-up στις ΗΠΑ κινούνται στο βάθρο των πωλήσεων με πρωταθλητές τις Ford, Chevrolet και Dodge.

Ωστόσο, αυτό και μόνο είναι ενδεικτικό για τον τρόπο που κινείται η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη αγνοώντας την εξηλεκτρισμένη τάση της Ευρώπης. Κάπως έτσι σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές λανσάρουν νέα pick-up και από του χρόνου ακόμη και η Hyundai θα μπει στο παιχνίδι διεκδικώντας μερίδιο αγοράς κυρίως από την αμερικανική και την αυστραλιανή αγορά. Αξιοσημείωτο πάντως είναι πως οι πωλήσεις της Ford στις ΗΠΑ αναμένεται να σημειώσουν σημαντική πτώση.