Ποια είναι τα πλάνα της McLaren;


Τα τελευταία νέα που φτάνουν από το βρετανικό στρατόπεδο είναι πως η McLaren θα προχωρήσει ακόμη περισσότερο στην ηλεκτροϋβριδική τεχνολογία των μοντέλων της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/6/2018

Από την εποχή της δεκαετίας του 1990 και την Formula 1 η McLaren έχει κάνει τεράστια άλματα στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Για να φτάσουμε στο σήμερα και τα μοντέλα της να πρωταγωνιστούν στον μαγικό κόσμο των supercars και την γκάμα της να αποτελείται από τις Sports Series, Super Series και Ultimate Series.

Παρά ταύτα, με μία γκάμα που ξεκινά από τις 570S (και την 540C σε συγκεκριμένες αγορές) και καταλήγει στην εξωτική Senna, οι Βρετανοί πρέπει να σχεδιάσουν την επόμενη ημέρα. Και στα πλάνα τους δεν περιλαμβάνεται κανένα SUV, κόντρα στις φήμες που ήθελαν ένα τέτοιο μοντέλο για να ανταγωνιστεί το επερχόμενο crossover της Lotus ή την Lamborghini Urus.

«Δεν έχουμε ακόμη καταλήξει σε συγκεκριμένα μοντέλα, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάμε προς τα SUV. Πάντως εξελίσσουμε την υβριδική και ηλεκτρική μας τεχνολογία» είπε περιφραστικά ο Tony Joseph (το αφεντικό της McLaren στην βορειοαμερικανική αγορά) μιλώντας στο AutoNews.

Οι φήμες θέλουν όλες τις McLaren από την αρχή της επόμενης δεκαετίας να είναι υβριδικές και προς το τέλος της όπου θα έχει ωριμάσει και η τεχνολογία των μπαταριών να παρουσιάζεται και ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο.