Ποιά θα είναι η πρώτη ηλεκτρική Alfa Romeo; - Πότε έρχεται


Η νέα Tonale είναι εδώ και θα έχει υβριδική και plug-in υβριδική έκδοση. Όμως η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Alfa Romeo ετοιμάζεται για το 2024. Ποια θα είναι αυτή και τι γνωρίζουμε ως τώρα.

  • 25/4/2022

Η Alfa Romeo οδεύει προς ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον και το στρατηγικό πλάνο πλήρους εξηλεκτρισμού της μιλανέζικης φίρμας έχει χρονικό ορίζοντα το 2028, όταν και η ιταλική μάρκα θα πουλά αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρικά μοντέλα.

Μέχρι τότε και με στόχο να μπουν χρήματα στα ταμεία και η εταιρεία να παραμείνει σε τροχιά κερδοφορίας, οι Ιταλοί αποφάσισαν να μπουν στα επικερδή χωράφια των B-SUV. Η νέαTonale είναι ήδη εδώ και επίσημα και είναι το πρώτο αυτοκίνητο της μάρκας που διατίθεται με υβριδική τεχνολογία, αλλά το πραγματικό βήμα προς τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα θα γίνει το 2024.

Τότε η AlfaRomeo θα αποκαλύψει το μικρό αδερφό μοντέλο της Tonale, με πιθανότερη ονομασία την Brennero, η οποία θα προσφέρεται τόσο με θερμικούς κινητήρες, όσο και με πλήρως ηλεκτρικά συστήματα κίνησης για πρώτη φορά.

Ένα χρόνο μετά, το 2025, η ολοκαίνουργια Giulia θα είναι η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Alfa στην ιστορία. Το νέο σπορ σεντάν της φίρμας θα έρθει χωρίς να έχει ούτε έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης στη γκάμα της. Η Alfa φαίνεται να λαμβάνει την μεγάλη απόφαση να κάνει πλήρως ηλεκτρική την νέα Giulia με το πρώτο EV της μάρκας να είναι διαθέσιμο με διαφορετικούς συνδυασμούς μονού και διπλού κινητήρα για να δημιουργήσει ένα σύνολο επιλογών ισχύος.

Το 2025 η Giulia και το 2026 η Stelvio θα στραφούν στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα STLA Large της Stellantis

Η Giulia θα κάνει την αρχή και θα ακολουθήσει η Stelvio το 2026, η οποία θα αντικατασταθεί από ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο αλλάζει αρχιτεκτονική και περνά από την τωρινή πλατφόρμα Giorgio στην αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα STLALarge που εξελίχθηκε από τη μητρική Stellantis. Η εν λόγω αρχιτεκτονική έχει σχεδιαστεί με δυνατότητα τετρακίνησης και μπορεί να προσφέρει έως και 800 χιλιόμετρα μέγιστη αυτονομία.

Αυτά αποκάλυψε κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης του ο Επικεφαλής της AlfaRomeo στη Βόρεια Αμερική, Larry Dominique. «Αναφερόμαστε στην Alfa Romeo ως επανεφεύρεση της σπορ φιλοσοφίας για τον 21ο αιώνα.», είπε ο Dominique. «Και το πρώτο πράγμα που κάνουμε καθώς αναπτύσσουμε αυτή τη μελλοντική γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι να αναρωτηθούμε τι πρέπει να προσφέρει ένα όχημα όσον αφορά την ομορφιά και τις επιδόσεις για να είναι μια Alfa Romeo».