Ποιες εταιρίες είχαν την μεγαλύτερη πτώση στην Ευρώπη;


Το VW Group, η Fiat-Chrysler και η Renault ανήκουν ανάμεσα στις εταιρίες με την μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων τον Οκτώβριο ελέω WLTP.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 15/11/2018

Τον Οκτώβριο οι πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά σημείωσαν νέα πτώση που άγγιξε το 7,4% και που οφείλεται στην αναπροσαρμογή της γκάμας κάθε κατασκευαστή στα νέα δεδομένα που έχει θέσει το νέο σύστημα υπολογισμού ρύπων (κατά τον κύκλο WLTP). Σύμφωνα με τον ACEA για τον μήνα αυτό πωλήθηκαν 1,1 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα και η πτώση ακολουθεί αυτή του 23% τον Σεπτέμβριο.

Βέβαια εδώ θα πρέπει να πούμε πως τον Αύγουστο (ο WLPT και τα νέα προδιαγραφών μοντέλα ξεκίνησαν από 1 Σεπτεμβρίου) υπήρξε μία μικρή έκρηξη πωλήσεων με τις VW, Renault και Fiat-Chrysler να έχουν πολύ υψηλά νούμερα.

Αναλυτικότερα τον Οκτώβριο το VW Group είχε πτώση 22% με μεγαλύτερη της Audi (53%) και της Porsche (62%). H Volkswagen και η Seat είχαν μείωση 15% με την Skoda μόλις στο 0,8%. To PSA Group είχε μείωση 1,2% με την Peugeot να παρουσιάζει αύξηση 1,9%, την Citroen επίσης περισσότερες πωλήσεις κατά 3,7% και σε αντίθεση με την πτώση της Opel κατά 7,4%.

Στο Renault Group σημειώθηκε μείωση 15% με πτώση πωλήσεων για την Renault στο 23% και αύξηση της Dacia κατά 7,8%. Στην FCA οι πωλήσεις της Alfa Romeo έπεσαν κατά 41%, της Fiat κατά 16% ενώ της Jeep αυξήθηκαν κατά 12%.

Στους Ασιάτες κατασκευαστές η Toyota αύξησε το ποσοστό της κατά 5,3%, η Kia κατά 4,5% όταν η Nissan είχε πτώση 26% και η Hyundai μείωση 4,7%. Αύξηση πωλήσεων είχαν οι Mercedes (7,9%), ΒΜW (12%) και Volvo (10%).