Ποιο είναι πιο γρήγορο; Tο Volkswagen I.D. R ή η McLaren 720S;


Σε ότι αφορά την επιτάχυνση από στάση τα ηλεκτρικά είναι σε δική τους κλάση. Πόσο μπορούν να τα ανταγωνιστούν μοντέλα με συμβατικούς κινητήρες;

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/2/2020

Το Ι.D. R το ηλεκτρικό αγωνιστικό της Volkswagen είναι ένας πολύ καλός και αποτελεσματικός τρόπος για να δείξει κανείς -στην προκειμένη περίπτωση η γερμανική εταιρεία- πως η ηλεκτροκίνηση συνδυάζεται με επιδόσεις και κατά συνέπεια και με fun to drive.

Το I.D. R κατά την εξέλιξή του δεν έπρεπε να ακολουθήσει κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές, καθώς δεν ανήκει σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορίας αγωνιστικών. Αυτό σημαίνει πως τα όρια τα βάζουν η διαθέσιμη τεχνολογία και η καταπόνηση που μπορεί να δεχθεί ο οδηγός του.

Η παρουσία του I.D. R πάντως είναι καταιγιστική, καθώς όπου και να έχει εμφανιστεί -από την θρυλική ανάβαση του Pikes Peak και το Nürburgring -με χρόνο έξι λεπτών και πέντε δευτερολέπτων είναι με διαφορά το πιο γρήγορο ηλεκτρικό- μέχρι την ανάβαση της Tianmen στην Κίνα έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ.  

Το μπορεί να κάνει όμως απέναντι σε ένα πραγματικά πολύ γρήγορο, συμβατικό super car; Ένα σαν την McLaren 720S για παράδειγμα; Την απάντηση ανέλαβε να δώσει το βρετανικό TopGear, η πιο διάσημη εκπομπή αυτοκίνητου στον κόσμο και ο Chris Harris. O οποίος έστησε στην πίστα, δίπλα δίπλα το ηλεκτρικό Volkswagen I.D. R και την bi-turbo McLaren 720S. Η απάντηση προς το τέλος του video…