Ποιο είναι το καλύτερο premium SUV στο χώμα; (Video)


Τα premium SUV δεν διακρίνονται για τις εκτός δρόμου ικανότητές τους, υπάρχουν ωστόσο και οι φωτεινές εξαιρέσεις οι οποίες και αναδεικνύονται μέσα από την εκτός δρόμου μάχη που έδωσαν επτά δημοφιλέστατοι πρεσβευτές της κατηγορίας.

  • 19/2/2021

Τα οχήματα ελευθέρου χρόνου έχουν κατακτήσει σχεδόν όλες τις αγορές του πλανήτη, αποτελώντας τα τελευταία χρόνια τη δημοφιλέστερη κατηγορία αυτοκινήτων.

Όχι τυχαία, καθώς συνδυάζουν το περιπετειώδες πνεύμα ενός offroader με την πρακτικότητα ενός πολυχρηστικού οχήματος και τον ασφάλτινο χαρακτήρα ενός τυπικού τετράτροχου.

Αυτό που συνήθως δεν διαθέτουν είναι οι εκτός δρόμου δυνατότητες, οι οποίες συνήθως περιορίζονται σε ένα αβλαβές πέρασμα από έναν «πατημένο» χωματόδρομο.

Ακόμα και η παρουσία της τετρακίνησης ή των προηγμένων ηλεκτρονικών βοηθημάτων δεν αλλάζει σημαντικά την εικόνα των φανταχτερών SUV, τα οποία στα δύσκολα μοιάζουν τις περισσότερες φορές ανήμπορα να ανταπεξέλθουν στα όσα το επιβλητικό τους ανάστημα υπόσχεται.

Εξαιρέσεις φυσικά και υπάρχουν, ωστόσο, βρίσκονται εκεί, απλά και μόνο για να επιβεβαιώσουν τον παραπάνω κανόνα.

Όπως αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, η σύγκριση επτά τετρακίνητων και δη premium SUV σε έναν χωμάτινο στίβο μάχης οδηγεί σε συμπεράσματα για τα οποία δεν θα πρέπει να υπερηφανεύονται οι κατασκευαστές τους.

Audi, BMW, Jeep, Lexus επιχείρησαν -μάλλον ανεπιτυχώς- να διαψεύσουν εκείνους που προέβλεψαν το… Βατερλό των εκπροσώπων τους στην κατηγορία των premium SUV, σε μια μάχη στην οποία πολύ δύσκολα θα μπορούσε να διακρίνεις τα φαβορί από τα outsider.

Την άκρως ενδιαφέρουσα συνέχεια μπορείτε να την παρακολουθήσετε στις οθόνες σας ώστε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα για τις εκτός δρόμου ικανότητες των ακριβοπληρωμένων premium SUV.

Ακολουθείστε το CAR AND DRIVER στο NEWS GOOGLE για να μαθαίνετε πρώτοι τις ειδήσεις που αξίζουν!