Ποιο είναι το μοντέλο που κρύβεται πίσω από αυτό το teaser;


Η Touring Superleggera ετοιμάζεται να αποκαλύψει μια ακόμη θεσπέσια σχεδιαστικά κατασκευή.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/5/2020

Η οποία θα ονομάζεται Berlinetta Aero και το μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε μέχρι να μάθουμε περισσότερα είναι πως το αποτέλεσμα θα είναι ανάλογα συναρπαστικό με την εκπληκτική Disco Volante (που είχε ως βάση την Alfa Romeo 8C Competizione).

Τώρα, από το σκίτσο μπορούμε να διακρίνουμε το χαμήλωμα της οροφής και τα φουσκωμένα φτερά που μας παραπέμπουν σε σπορ μοντέλα προηγούμενων δεκαετιών. Στα λιγοστά που αναφέρει η ιταλική εταιρία είναι πως θα υπάρχουν επιρροές και συνδέσεις με την Alfa Romeo 8C 2900 B Speciale Tipo Le Mans που είχε εμφανιστεί πριν από 10 χρόνια στο Goodwood Festival of Speed.

Ένα πανέμορφο κλασικό αυτοκίνητο που είχε μπροστά έναν οκτακύλινδρο σε σειρά κινητήρα βενζίνης, με διπλά καρμπιρατέρ και μηχανικούς υπερσυμπιεστές. Η χωρητικότητα του ήταν στα 2.926 cc και απέδιδε 220 PS στις 5.500 rpm με κίνηση στους πίσω τροχούς και κιβώτιο με τέσσερις σχέσεις. Το βάρος των 1.250 kg επιβράδυναν τέσσερα υδραυλικά ταμπούρα με την μέγιστη ταχύτητα να φτάνει τα 220 km/h. Νούμερα ασύλληπτα για την δεκαετία του 1930.