Ποιο είναι το μυστικό που κρύβεται κάτω από αυτό το Mini;


Ένα κλασικό Mini που κατασκευάζεται από μία εταιρία στην Αμερική έχει πολλά καλά κρυμμένα μυστικά κάτω από την κατά τα άλλα αθώα λαμαρίνα του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/12/2019

Αν ψάχνετε κάτι για να κάνετε πραγματικά μεγάλη εντύπωση, το Mini της φωτογραφίας είναι ένα από τα οχήματα που θα σας κάνουν το επίκεντρο το ενδιαφέροντος. Πρόκειται για ένα από τα Mini Cooper που μετασκευάζει η εταιρία Minitec στην Georgia των HΠΑ και από εκεί τα στέλνει σε όλο τον κόσμο (στο site της αναφέρει ότι έχει πωληθεί δικό της όχημα και στην Ελλάδα).

Το μυστικό κρύβεται κάτω από τις κατά τα άλλα αθώες λαμαρίνες. Εκεί όλα είναι εντελώς διαφορετικά, καθώς όλο το πλαίσιο είναι διαφορετικό ενώ ως κινητήρας χρησιμοποιείται πάντα ένας Honda. Στην περίπτωση του συγκεκριμένου Mini έχει χρησιμοποιηθεί ένας B20 από παλαιότερο CR-V με την ισχύ να βρίσκεται σε άγνωστο αριθμό ίππων. ΄

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο της κατασκευής είναι ότι η συγκεκριμένη εταιρία το εφοδιάζει με το σύστημα τετρακίνησης του CR-V με μπλοκέ διαφορικά τόσο εμπρός όσο και πίσω. Φυσικά υπάρχουν ενισχύσεις στο πλαίσιο, ένα roll cage, διαφορετική πιο σπορ ανάρτηση, μεγάλα φτερά στο αμάξωμα για να χωρέσουν τους πιο φαρδείς τροχούς και βέβαια αγωνιστικά μπάκετ καθίσματα. 

Το κόστος όλης αυτής της διαδικασίας ανήλθε στα 80.000 δολάρια. Διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, έστω για κάτι τόσο ιδιαίτερο. Όμως βγαίνει σε πώληση με τιμή εκκίνησης τα 40.000 δολάρια. Πολύ το fun to drive για αυτό το Mini αλλά για επένδυση μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτεί κανείς.