Ποιο είναι το νέο "όπλο" που ετοιμάζει η Porsche;


Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της γερμανικής εταιρίας πρόκειται για το πρώτο GT της πιο πρόσφατης γενιάς της 911 (992). Τη νέα GT3!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 11/2/2021

Με αυτή την σκοτεινή teaser εικόνα (την οποία «φωτίσαμε» λίγο παραπάνω για να δούμε τι κρύβει) η Porsche προαναγγέλλει την παρουσίαση της νέας 911 GT, η οποία έχει προγραμματιστεί να γίνει σε μερικές μέρες. Συγκεκριμένα, στις 16 Φεβρουαρίου.

Απ’ όσο μπορούμε να διακρίνουμε αυτό που ξεχωρίζει από το καταπληκτικό πίσω μέρος της 992 είναι η πολύ μεγάλη πίσω πτέρυγα, η οποία βρίσκεται πολύ πάνω από το κρύσταλλο και ξεχωρίζουν τα δύο μπράτσα από την οροφή, τα οποία και την συγκρατούν.

Η όλη όψη μας παραπέμπει σε αγωνιστικά της μάρκας, κάτι που αναφέρει και η ίδια η Porsche λέγοντας πως η GT θα έχει πολλά στοιχεία από την τεχνογνωσία της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Επιπρόσθετα θα μπορούσε να πει κανείς πως το πίσω μέρος θυμίζει έντονα κάτι από GT3 (ουσιαστικά για αυτό ακριβώς το μοντέλο πρόκειται) με τον πιο racing διαχύτη, τις διπλές απολήξεις στο μέσο, τις μονομπούλονες ζάντες κ.α. Και μιας και μιλήσαμε για την GT3 να πούμε πως η νέα θα έχει έναν ατμοσφαιρικό τετράλιτρο boxer με ισχύ κάπου στους 510-520 PS.

Υπομονή για μερικές μέρες και μέχρι να δούμε την διαδικτυακή παρουσίαση της GT, στην οποία θα συμμετέχουν ο αντιπρόεδρο προϊόντικής γραμμής Frank-Steffen Walliser, ο αντιπρόεδρος GT Cars, Andreas Preuninger και οι πρεσβευτές της μάρκας Walter Röhrl και Jörg Bergmeister, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Porsche.