Ποιο είναι το νέο SUV της Mercedes-Benz


Μια μυστηριώδης παρουσία σε μία οικογενειακή φωτογραφία της Mercedes-Benz γεννά ερωτηματικά σε σχέση με το μέλλον ενός ηλεκτροκίνητου κατα τά φαινόμενα SUV. 

  • 26/3/2021

Η αποκάλυψη της Mercedes-Benz EQS θα οδηγήσει σε μία νέα εποχή ηλεκτροκίνητη εποχή τη γερμανική φίρμα, ανοίγοντας τον δρόμο για την πλήρη εξηλεκτρισμό της.

Μετά την πολυαναμενόμενη Mercedes-Benz EQS σειρά έχουν τα EQS SUV και EQS Sedan, τα έχουν ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης από το 2020.

Η προσοχή όλων όμως, έχει στραφεί στο μυστηριώδες SUV, που φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία, το οποίο υπάρχει περίπτωση να είναι το αντίστοιχο EQE σε SUV έκδοση ή μπορεί να είναι ένα εντελώς καινούριο μοντέλο.

Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται το ρόστερ της σειράς EQ. Με σειρά από τα αριστερά προς τα δεξιά είναι η νέα EQA, η EQB που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα, τα EQS SUV και EQS Sedan, το μυστήριο SUV μοντέλο, η EQE και τέλος η EQC.

Κυκλοφορούν φήμες ότι η Mercedes έχει στα σκαριά και την ηλεκτροκίνητη εκδοχή της G-Class κι αν βγουν αληθινές πρόκειται να το δούμε να περνά στην παραγωγή μέσα στα επόμενα χρόνια.

Οι πιθανότητες, πάντως, είναι με το μέρος της SUV έκδοσης της Mercedes-Benz EQE, η αποκάλυψη της οποίας είναι προγραμματισμένη για το τέλος του 2023.

Το παραπάνω συμπέρασμα ισχυροποιεί και το γεγονός ότι θέση του μυστηριώδους SUV στη φωτογραφία βρίσκεται ανάμεσα στην EQE και στην EQC, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο και την κατηγοριοποίησή του.

Αν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν, το γερμανικό SUV θα αποτελέσει τον βασικό ανταγωνιστή των BMW iX3 και Audi e-tron, στην κατηγορία των μεσαίου μεγέθους ηλεκτρικών SUV.