Ποιο εργοστάσιο διακόπτει την παραγωγή του VW Golf


ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ GOLF ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ VW ΣΤΟ ZWICKAU ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ.

  • 29/6/2020

Ενδεικτική των κοσμογονικών αλλαγών που έρχονται στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία αποτελεί η απόφαση της VW να διακόψει την παραγωγή του Golf στο εργοστάσιο κατασκευής του Zwickau.

Από το 1990 μέχρι σήμερα η εν λόγο μονάδα έχει παράξει περισσότερα από 6 εκατομμύρια αντίτυπα του γερμανικού best seller, ενώ η ιστορία της ξεκινά από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, έχοντας «υπηρετήσει» διάφορους κατασκευαστές, όπως η DKW και η Audi.

H επόμενη ημέρα του Zwickau θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ηλεκτροκίνηση καθώς εκεί θα παράγονται κατά αποκλειστικότητα αμιγώς ηλεκτροκίνητες προτάσεις του ομίλου VW.

Για το 2021 η ετήσια παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναμένεται να φτάσει τις 330.000 μονάδες, γεγονός που θα καταστήσει το εργοστάσιο του Zwickau τη μεγαλύτερη μονάδα κατασκευής ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Όχι τυχαία, το τελευταίο VW Golf που κατασκευάστηκε στο εμβληματικό εργοστάσιο του ομίλου VW ήταν ηλεκτρικό, σηματοδοτώντας τη μετάβαση σε μια νέα, αμιγώς ηλεκτροκίνητη εποχή.