Ποιό μοντέλο της Alfa Romeo επέλεξαν οι Carabinieri;


Συνεχίζοντας μια παράδοση που κρατά σχεδόν 70 χρόνια, το σώμα των Ιταλών αστυνομικών Carabinieri, αποκτά για ακόμα μια φορά μοντέλο της AlfaRomeo, το οποίο θα είναι ειδικά τροποποιημένο προκειμένου να συνδράμει στο δύσκολο έργο των διωκτικών αρχών.

  • 25/5/2021
  • Η Ιταλική αστυνομία θα παραλάβει 1.770 Alfa Romeo Giulia που θα ενταχθούν στο στόλο των Carabinieri.
  • Τη νέα Giulia εφοδιάζει ο δίλιτρος Turbo βενζινοκινητήρας των 200 ίππων που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων.
  • Ένας στόλος ειδικά τροποποιημένων για την περίσταση Giulia θα συνοδεύει στα καθήκοντα τους τα στελέχη του σώματος.

Η συνεργασία της Alfa Romeo με το σώμα των Carabinieri ξεκινά τη δεκαετία του 1950. Λίγα χρόνια αργότερα, η ένταξη της Giulia στο στόλο τους, δημιούργησε τη πρώτη σύνδεση με το όνομα του μοντέλου που εντυπωσίασε με την εμφάνιση και την ταχύτητα του. Με την πάροδο των χρόνων πολλά μοντέλα της Alfa Romeo «ντύθηκαν» στα χρώματα των αστυνομικών αρχών της Ιταλίας, συμπεριλαμβανομένων των Alfa 90, 75, 155, 156 και 159, που ήταν και η προκάτοχος της σύγχρονης Giulia.

Alfa Romeo Giulia και Carabinieri

Σήμερα, το όνομα Giulia επιστρέφει στο σώμα των Carabinieri. Η νέα Giulia με τον δίλιτρο Turbo βενζινοκινητήρα των 200 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων «φορά» το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα και είναι έτοιμη να συνεχίσει την ένδοξη πορεία του προγόνου της. Σε μια ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Centro Stile Alfa Romeo, ο Πρόεδρος του Ομίλου Stellantis, κ. John Elkann και ο CEO της Alfa Romeo, κ. Jean-Philippe Imparato, παρέδωσαν στον Διοικητή του σώματος των Carabinieri, κ. Teo Luzi, την πρώτη από τις 1.770 Giulia που θα βρεθούν σύντομα στην υπηρεσία του σώματος.

Οι νέες Giulia ενισχύουν τον ιστορικό δεσμό της Alfa Romeo με το σώμα των Carabinieri. Το πρώτο μοντέλο που εγκαινίασε τη συνεργασία ήταν η 1900 Μ “Matta”  του 1951. Ένα χρόνο αργότερα ήρθαν οι 1900. Τη δεκαετία του 1960 η ένταξη της Giulia ανέβασε σε ένα νέο επίπεδο το επιχειρησιακό επίπεδο, χάρη στις κορυφαίες δυνατότητες του μοντέλου, αλλά και την ένταξη ειδικών συστημάτων για τις ανάγκες των Carabinieri. Στη συνέχεια και άλλα μοντέλα της μάρκας, όπως η Alfetta και η Alfa Romeo 90 συνέχισαν αυτό το διαχρονικό δεσμό, ενώ πρόσφατα το Μουσείο της μάρκας στο Arese τίμησε αυτή τη σχέση με μια ειδική έκθεση.

Προαιρετικός εξοπλισμός για λίγους

Όπως κάθε Alfa Romeo Giulia, τα αυτοκίνητα που θα παραδοθούν στο σώμα των Carabinieri θα διαθέτουν όλα εκείνα τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά που καθιστούν το μοντέλο το πλέον προηγμένο στην κατηγορία του. Ο αποδοτικός κινητήρας των 200 ίππων, το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων, ο άξονας μετάδοσης από ανθρακονήματα, καθώς και τα καινοτόμα συστήματα IBS (brake-by-wire) και Alfa CDC (Chassis Domain Control), εξασφαλίζουν ότι δύσκολο θα μπορέσει να ξεφύγει κανείς από τις νέες Giulia των Carabinieri.

Παράλληλα τα αυτοκίνητα των Carabinieri έχουν εφοδιαστεί με μια σειρά στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού που είναι διαθέσιμα αποκλειστικά μόνο για εκείνους. Αυτά περιλαμβάνουν εκτός των άλλων εξωτερικό σύστημα απεικόνισης μηνυμάτων με οθόνη νέας τεχνολογίας, φάρους οροφής και κατευθυνόμενο φως οροφής με αεροδυναμικό κάλυμμα, θωρακισμένο παρμπρίζ, εμπρός πόρτες (επίπεδο Β4), θωρακισμένο ρεζερβουάρ, καθώς και ενισχυμένα πλαϊνά παράθυρα και πίσω παρμπρίζ.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.