Ποιο θα είναι το μέλλον του V12 της Ferrari;


Οι πρόσφατοι κανονισμοί περιορισμού των ρύπων, του διοξειδίου του άνθρακα και του εκπεμπόμενου θορύβου από τους κινητήρες, ίσως απειλήσουν την ύπαρξη του V12 της Ferrari.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 12/9/2019

Σε συνέντευξή του στον βρετανικό Τύπο, ο κ. Michael Leiters, Προϊστάμενος στο Τμήμα Τεχνολογίας της Ferrari, δήλωσε ότι οι νέοι κανονισμοί προστασίας του περιβάλλοντος που έχουν θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κίνα και οι ΗΠΑ –καθώς και αυτοί για τον περιορισμό του θορύβου των κινητήρων εσωτερικής καύσης–, ίσως αποτελέσουν εμπόδιο στην ύπαρξη του V12 κινητήρα που διαθέτει η εταιρεία του Maranello. 

Ωστόσο, ο κ. Leiters διευκρίνισε ότι η Ferrari διαθέτει τόσο την τεχνογνωσία όσο και την τεχνολογία να κάνει τον κορυφαίο ατμοσφαιρικό κινητήρα να πληροί τις νέες νόρμες, αλλά και να είναι περισσότερο αποδοτικός. Όπως είπε, ο V12 δεν θα εξαφανιστεί εν μία νυκτί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ferrari θα εξακολουθήσει να τον παράγει. Όμως, απέφυγε να αναφερθεί για πόσο χρονικό διάστημα αυτό θα συμβαίνει ακόμα. Η Ferrari χρησιμοποιεί τον V12 κινητήρα στην 812 Superfast και την 812 GTS Spider, την ανοιχτή έκδοση της πρώτης. Η μέγιστη ισχύς του είναι 800 PS.