Ποιος διάσημος απέκτησε hypecar 1.914 PS με τελική 412 km/h; (photos-video)


Ο Nico Rosberg παρέλαβε το πρώτο Rimac Nevera παραγωγής και… ξετρελάθηκε, βάζοντας τέλος σε αναμονή 2 ετών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 6/8/2022

Το πρώτο Rimac Nevera παραγωγής βρήκε κάτοχο... και αν κάποιος μπορεί εύκολα να «δαμάσει» τα 1.914 PS του ηλεκτρικού hypercar, αυτός δεν είναι άλλος από τον Nico Rosberg.

Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 το 2016, παρέλαβε το εντυπωσιακό υπεραυτοκίνητο των 4 ηλεκτροκινητήρων από την έδρα της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας και δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του.

«Ωωω, είναι ένα κτήνος. Είναι απίστευτο, δεν υπάρχει, πραγματικά», αναφώνησε χαρακτηριστικά όταν αντίκρυσε το Nevera, που πήρε το όνομά του από την ομώνυμη καταιγίδα που «χτυπά» τις ακτές της Κροατίας το καλοκαίρι.

Ο Rosberg είχε οδηγήσει ένα πρωτότυπο του οχήματος πριν από περίπου 2 χρόνια, όταν είχε το όνομα C_Two και ασφαλώς ανυπομονούσε να το παραλάβει. «Τότε είχε ακόμα καλώδια στο εσωτερικό του», ανέφερε χαμογελώντας.

Το Rimac Nivera έχει μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή 2.360 Nm και θα παραχθεί συνολικά σε 150 αντίγραφα και ο Rosberg πήρε το πρώτο που βγήκε στην αγορά. Στο εσωτερικό του υπάρχει η σχετική επιγραφή με τον αύξοντα αριθμό #001 και το όνομά του, ωστόσο υπάρχει και αυτοκίνητο το …#000. Πρόκειται για το πρώτο hypercar που παράχθηκε και το οποίο η εταιρία κράτησε στα γραφεία της!

«Είμαστε χαρούμενοι που ο Nico είναι φίλος μας. Είναι τιμή μας που έρχεται στην οικογένεια ιδιοκτητών της Nivera», τόνισε ο ιδρυτής της εταιρίας Mate Rimac, που υπογράφει προσωπικά τα πιστοποιητικά ιδιοκτησίας του αυτοκινήτου και παρέδωσε ο ίδιος τα κλειδιά του στον Γερμανό.

Φυσικά, ο Rosberg μπήκε στο αυτοκίνητο, έβγαλε τα παπούτσια του, φόρεσε άσπρα γάντια και άρχισε να το… περιεργάζεται. Ο ενθουσιασμός του ήταν έκδηλος, με τον Rimac να του παρουσιάζει ορισμένα εντυπωσιακά στοιχεία του εξοπλισμού, όπως την ύπαρξη 14 καμερών! Η κεντρική οθόνη infotainment ελέγχει ουσιαστικά τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων του τιμονιού αλλά και του καθίσματος του οδηγού.

Από την πλευρά του, ο Rosberg υποσχέθηκε ένα μελλοντικό βίντεο στο οποίο ο ίδιος και ο Rimac θα κάνουν μαζί μια βόλτα με το Nevera, που επιταχύνει από 0-100 km/h σε μόλις 1,85 sec. και έχει τελική ταχύτητα 412 km/h!