Ποιος ντριφτάρει καλύτερα; Η Porsche Carrera GT ή το EV περιπολικό BMW i3; (video)


Μία επίδειξη drift από εντυπωσιακά supercar (Porsche, Ferrari) διεκόπη, προσωρινά, από την Αστυνομία. Απολαύστε τα!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 1/8/2022

Τα υπεραυτοκίνητα με τους κινητήρες των εκατοντάδων ίππων συνήθως κάνουν πάρτι στις πίστες. Αυτές θεωρούνται - και, για να μην κρυβόμαστε, είναι - ο «φυσικός» τους χώρος. Εκεί «βρυχώνται» και δείχνουν όλες τις δυνατότητές τους, με τους οδηγούς τους να ανακαλύπτουν τα όριά τους (αλλά, ενίοτε, και τα δικά τους).

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η μάχη με το χρονόμετρο είναι αδυσώπητη και πολλές φορές «χάνεται» όταν χάνεται και η πρόσφυση: Είτε λόγω ολισθηρού οδοστρώματος είτε λόγω φθαρμένων ελαστικών… Κακά τα ψέματα, εκεί, η πλαγιολίσθηση είναι «εχθρός».

Πάντα; Σε αγώνες πίστας, ναι. Αλλά σε μια διαδικασία ντριφταρίσματος, σε ασφαλή (ΠΑΝΤΑ και ΜΟΝΟ) χώρο και από οδηγούς που ξέρουν πώς να «δαμάσουν» τα άλογα και να προσφέρουν θέαμα, τότε το drift είναι απόλαυση. Τόσο για αυτόν που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι, αλλά και για όσους έχουν τη χαρά να παρακολουθούν.

Ο YouTuber TheTFJJ «κατέγραψε» μια τέτοια… θεαματικότατη διαδικασία, σε άγνωστο, αλλά περιφραγμένο χώρο. Το γρασίδι έδινε τη μειωμένη πρόσφυση που απαιτούνταν για το drift και μία σειρά από supercars έδωσαν την παράστασή τους.

Μία Porsche Carrera GT, οι Ferrari 599 GTO, SF90 Stradale και 458 Special Aperta, άλλη μία Porsche 911 GT3 RS αλλά και η Lancia Delta S4 Group B «χόρεψαν» στο γρασίδι και προκάλεσαν ενθουσιασμό στους παρευρισκόμενους.

Χάρηκαν όλοι; Όχι! Η τοπική αστυνομία έδειξε τη δυσφορία της. Ένα περιπολικό έκανε την εμφάνισή του την ώρα που η Porsche Carrera GT «έδινε ρέστα». Και το θέαμα, ένα EV BMW i3 περιπολικό δίπλα στο «θηρίο», ήταν σίγουρα… μοναδικό!

Πάντως, οι διοργανωτές ουδόλως ενοχλήθηκαν. Μόλις οι εκπρόσωποι του νόμου αποχώρησαν, η «παράσταση» συνεχίστηκε. Απολαύστε την και εσείς στο βίντεο που ακολουθεί: