Ποιος θα αγοράσει αυτή την υπέροχη Ferrari 275 GTB;


Σίγουρα όχι εμείς αφού στην δημοπρασία που διοργανώνει η Girardo & Co θα χρειαστούν αρκετά εκατομμύρια ευρώ μέχρι να πέσει το σφυρί.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/4/2020

Τρόπος του λέγειν αφού πλέον οι περισσότερες δημοπρασίες γίνονται διαδικτυακά (ειδικά στην περίοδο της πανδημίας). Και μέσα από κάθε δημοπρασία μας δίνεται η ευκαιρία να μιλάμε ξανά για υπέροχα κλασικά αυτοκίνητα, όπως αυτή η Ferrari 275 GTB του 1965.

Πρόκειται για μια ειδική περίπτωση με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται κάτω από το καπό και συγκεκριμένα στον 12-κύλινδρο Colombo κινητήρα χωρητικότητας 3,3 lt με πεντάρι σασμάν να περνά την ισχύ στους πίσω τροχούς. Μάλιστα με την συγκεκριμένη αναβαθμισμένη εκδοχή 6C της 275 GTB έχουν βγει από το εργοστάσιο περίπου τέτοια αυτοκίνητα.

Εκείνη την εποχή η 275 GTB έβγαινε από το εργοστάσιο με τρία καρμπυρατέρ. Ωστόσο, υπήρχε και ειδική μεταχείριση για φίλους και γνωστούς του Endo Ferrari και η εταιρία τοποθετούσε ακόμη τρία 40άρια Webber. Κάτι που έκανε στα αγωνιστικά της για αυξημένη ισχύ και επιδόσεις. Εννοείται πως τα πάντα σε αυτή την 275 GTB είναι γνήσια και σε άριστη κατάσταση.

Ο πρώτος ιδιοκτήτης της 275 GTB 6C ήταν ο Count Vittorio Zanon di Valgiurata, πρώην πρόεδρος του Automotoclub Storico Italy και ένας από τους πιο γνωστούς συλλέκτες αυτοκινήτων. Μάλιστα στην αναφορά της δημοπρασίας και για να τεκμηριωθεί το γεγονός ο μελλοντικός κάτοχος της 275 GTB θα λάβει την σχετική αλληλογραφία με το εργοστάσιο της Ferrari. Αυτή που έστειλε ο ίδιος ο Enzo Ferrari στον Count ενημερώνοντας τον πως: «Λαμβάνοντας υπόψη το σπορ στυλ οδήγησης σου, έχω τοποθετήσει έξι καρμπυρατέρ στο νέο σου αυτοκίνητο».