Πωλείται αυτή η σπάνια έκδοση Mika Hakkinen της Mercedes A160!


Η... υπογεγραμμένη από τον Mika Hakkinen έκδοση της Mercedes A160 πωλείται τώρα έναντι εντός αρκετά μεγάλου ποσού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 25/8/2021

Η πρώτη γενιά της A-Class θα είναι για πάντα χαραγμένη στην ιστορία της Mercedes ως εκείνη που εισήγαγε την εταιρεία στην κατηγορία των hot hatches.

Εκείνη την περίοδο, η μάρκα απολάμβανε επιτυχιών με την ομάδα της McLaren, με τον συνδυασμό του και τον Mika Hakkinen να κατακτά δύο τίτλους, το 1998 και το 1999, ενώ την πρώτη χρονιά έκαναν και το double. 

Η συγκεκριμένη έκδοση πωλείται τώρα από τη γερμανική Mechatronik, έναντι 44.900 ευρώ, όσο δηλαδή κοστίζει σήμερα μία Α45 S.

Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Έσσεν, και μόλις 125 κομμάτια βγήκαν από το εργοστάσιο. Υπήρχε κι αντίστοιχη έκδοση για τον έτερο οδηγό της McLaren, David Coulthard.

Εξωτερικά, το αυτοκίνητο είναι βαμμένο στο ασημί, το μαύρο και το κόκκινο που χαρακτήριζε και το livery της McLaren-Mercedes τότε, ενώ στο εσωτερικό δεσπόζει το (εκθαμβωτικό) κόκκινο στο δέρμα, ακόμα και στη στεφάνη του τιμονιού. 

Κάτω από το καπό θα βρει κανείς έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα, χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με ιπποδύναμη 101 PS και ροπής 150 Nm. Το εντυπωσιακό είναι πως το συγκεκριμένο όχημα έχει κάνει μόνο 215 χιλιόμετρα, αλλά ακόμα κι έτσι, παραμένει διαθέσιμο από τον Μάιο του 2021, όταν και τέθηκε προς πώληση.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.