Πωλείται ένα πολύ σπάνιο Cizeta V16T


Είναι ένα από τα πιο σπάνια supercars στον κόσμο και ήταν ένα από τα κοσμήματα στη συλλογή του Σουλτάνου του Brunei.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: AΡΧΕΙΟ
  • 14/8/2020

To Cizeta V16T ήταν ένα από τα supercars της τελευταίας δεκαετίας του προηγούμενου αιώνα που αποτελούσε μια ανεξάρτητη κατασκευή. Η παραγωγή του κράτησε μόλις μια τετραετία (1991-95) και κατασκευάστηκαν μόλις δώδεκα αυτοκίνητα.

Ήταν μία ιταλική κατασκευή από μια ομάδα μηχανικών της Lamborghini, με σχεδιαστή τον Marcello Gandini. Εμπνευστής του πρότζεκτ ήταν ο Claudio Zampolli μαζί με τον γνωστό μουσικό παραγωγό Giorgio Moroder.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι του 1993 και ένα από τα επτά που κατασκευάστηκαν από την πρώτη παρτίδα και είναι χρώματος μπλε. Το είχε παραγγείλει ο ένας από τους δύο Σουλτάνους του Brunei για την τεράστια συλλογή του από μοναδικά supercars.

Σχεδιαστικά το Cizeta V16T έχει έντονες ομοιότητες με την μοναδική Diablo και πραγματικά συναρπάζει ακόμη και σήμερα με την σφηνοειδή γραμμή του. Μάλιστα το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν αυτό που πόζαρε για τις φωτογραφίες Τύπου.

Η διάταξη είναι rear-mid κεντρομήχανη με έναν V16 να αποδίδει πολλά άλογα δίχως να έχει διευκρινιστεί η ισχύς του. Πάντως, υπήρχαν στοιχεία για την τελική των 328 km/h με 0-100 κάτω από τα 4,0 sec. To πιο κουφό είναι πως ελάχιστοι χάρηκαν το αυτοκίνητο αυτό αφού είναι σαν καινούργιο έχοντας στο κοντέρ του λιγότερα από 1.000 km! Και θα πωληθεί για περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια...