Πωλείται ένα πρωτότυπο Ford GT Roadster


Ένα από τα σπανιότερα οχήματα που δημιούργησε η Ford, το Ford GT Competition Prototype Roadster του 1965, θα διατεθεί σε δημοπρασία στις αρχές του 2019.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 27/12/2018

Πρόκειται για ένα από τα δύο εναπομείναντα οχήματα, από τα συνολικά πέντε πρωτότυπα roadsters που είχε δημιουργήσει η «Ford Advanced Vehicles». Το συγκεκριμένο, είναι το παλιότερο εκ των δύο και έχει τον αριθμό πλαισίου «GT/109». Έλαβε μέρος στις «24 Ώρες του Le-Mans» το 1965 με την ομάδα της Ford Γαλλίας, έχοντας επικεφαλής τον Carrol Shelby και οδηγούς τους Maurice Trintignant και Guy Ligier.

Ωστόσο, η συμμετοχή δεν κατάφερε να τερματίσει, καθώς στον 11ο γύρο του αγώνα αντοχής παρουσιάστηκε πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει V8 κινητήρα χωρητικότητας 4,7 l και είναι το μόνο Ford GT Roadster το οποίο συμμετείχε ποτέ στον 24ωρο φημισμένο αγώνα.

Μετά την απόσυρσή του από τους αγώνες, το 1968 το αγόρασε ο Dean Jeffries, ένας Καλιφορνέζος κατασκευαστής αυτοκινήτων και στάντμαν του Hollywood, και άνηκε στην οικογένειά του μέχρι το 2013. Τότε το απέκτησε ο Dana Mecum, ιδρυτής και πρόεδρος του οίκου δημοπρασιών «Mecum Auctions» και το αυτοκίνητο αναπαλαιώθηκε με προσοχή.

Προς το παρόν, δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή εκκίνησης για την πώλησή του. Η δημοπρασία στην οποία θα διατεθεί και το εν λόγω  Ford GT Roadster θα πραγματοποιηθεί από τις 3-13 Ιανουαρίου 2019 στο Kissimmee, στην πολιτεία της Φλόριδας.