Πωλείται η μια και μοναδική Corvette Callaway Sledgehammer με την ιλιγγιώδη ροπή των 1.050 Nm!


Η συγκεκριμένη Corvette Callaway Sledgehammer, που έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας το 1988 πετυχαίνοντας περισσότερα από 400 χλμ./ώρα, αναζητά νέο ιδιοκτήτη μέσω δημοπρασίας.

  • 13/5/2021

Όσοι έχετε πλούσιες γνώσεις για τις Corvette ή είστε λάτρεις της μάρκας, σίγουρα θα έχετε ακουστά τον Callaway. Ο βελτιωτής με έδρα το Connecticut στις ΗΠΑ, ειδικεύεται στις μετατροπές των συμβατικών αυτοκινήτων Corvette, μεταβάλλοντάς τα σε super «όπλα».

Η πιο δημοφιλής δημιουργία του είναι η Corvette C4 Sledgehammer, που έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας το 1988 πετυχαίνοντας 254,76 μίλια/ώρα, δηλαδή 410 χλμ./ώρα περίπου. Τώρα λοιπόν, το αυτοκίνητο αυτό μπορεί να γίνει δικό σας.

Ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης του, ο οποίος το είχε αγοράσει καινούργιο πριν 33 χρόνια και το είχε αφήσει στον Callaway για τις διάφορες επεμβάσεις, αποφάσισε να το πουλήσει μέσω δημοπρασίας στο «Bring a Trailer». Το συγκεκριμένο μοντέλο χρησιμοποιεί διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 5,7 λίτρων με ισχύ 910 ίππων και 1.050 Nm ροπής και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Ανάμεσα στις βελτιώσεις που έχει υποστεί η Corvette, είναι το AeroBody (σχεδίασης Paul Deutschman) για μειωμένη οπισθέλκουσα, η ρυθμιζόμενη ανάρτηση, το χειροποίητο ανοξείδωτο σύστημα εξάτμισης, το roll bar και οι ζάντες από μαγνήσιο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το διαγωνισμό ταχύτητας και το ρεκόρ που πέτυχε, φυλασσόταν σε κλειστό χώρο τα τελευταία 30 χρόνια. Μόνο το 2018 επέστρεψε στον Callaway για αντικατάσταση κάποιων κολάρων και συνδέσμων.

Προς το παρόν, η τιμή της Corvette Sledgehammer βρίσκεται λίγο πάνω από τα 100.000 δολάρια και απομένουν γύρω στις 10 μέρες ακόμα. Δεν θα μας κάνει καθόλου εντύπωση αν μέχρι το τέλος του πλειστηριασμού, δεν πληρώσει κάποιος πολλαπλάσια χρήματα για να την αποκτήσει.