Πωλείται η πρώτη Corvette Z06 του 2023 έναντι 3,6 εκ. δολαρίων


Η πρώτη C8 Chevrolet Corvette Z06 πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι ενός αστρονομικού ποσού, αλλά για καλό σκοπό.

  • 1/2/2022

Θρυλική η Corvette ανάμεσα στα sports cars, αλλά και σχετικά προσιτή οικονομικά, για τα δεδομένα της κατηγορίας στην οποία βρίσκεται και για τις επιδόσεις τις οποίες προσφέρει, φτάνοντας την τιμή πώλησης των 100.000 δολαρίων.

Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση του συγκεκριμένου παραδείγματος.

Κι αυτό, διότι η πρώτη C8 Corvette Z06 πωλήθηκε σε δημοπρασία στις Ηνωμένες Πολιτείες έναντι 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Ο αγοραστής αυτού του επετειακού οχήματος για τα 70 χρόνια του μοντέλου, Rick Hendrick, έχει ιστορικό τέτοιο αγορών, καθώς το 2020 είχε αγοράσει την πρώτη C8 Corvette έναντι 3 εκ. δολαρίων.

Όλα τα χρήματα από την φετινή πώληση θα πάνε στην αμερικανική οργάνωση Operation Homefront, μία φιλανθρωπική που στηρίζει οικογένειες στρατιωτικών.

«Είμαστε βαθιά ευγνώμονες στους φίλους μας στη Chevrolet και τον Barrett-Jackson που επέλεξαν την Operation Homefront ως δικαιούχο αυτής της απίστευτης δημοπρασίας», δήλωσε ο Ταξίαρχος (ε.α.) John I. Pray Jr., πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Operation Homefront. «Τα έσοδα από την πώληση αυτής της εντυπωσιακής Corvette Z06 θα μας βοηθήσουν να βοηθήσουμε τις στρατιωτικές οικογένειές μας να ξεπεράσουν τις οικονομικές τους δυσκολίες και να έχουν την ευκαιρία να ευδοκιμήσουν στις κοινότητες –τις κοινότητές μας– που έχουν εργαστεί τόσο σκληρά για να προστατεύσουν».