Πωλείται μία κούκλα McLaren F1 σε άψογη κατάσταση (Video)


Η πώληση μιας McLaren F1 είναι μεγάλη είδηση για όσους παρακολουθούν την αυτοκινητοβιομηχανία. Πολύ δε περισσότερο όταν είναι μία άψογα συντηρημένη όπως αυτή που βλέπουμε εδώ.

  • 4/3/2021

Πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα στην ιστορία και σίγουρα ένα από εκείνα που δημιούργησαν τον δικό τους μύθο ο οποίος παραμένει ζωντανός και ακμαίος στις μέρες μας. Και μάλιστα με διαρκώς ανεβασμένη την τιμή του στο χρηματιστήριο των πανάκριβων supercars παλαιότερων δεκαετιών.

Το δημιούργημα το Gordon Murray ουσιαστικά δημιούργησε την κατηγορία των hypercars όντας ότι πιο ακραίο μπορούσε να δημιούργήσει η δεκαετία του 90. Κατασκευάστηκαν μόλις 106 κομμάτια, και μόνο 7 κατάφεραν να πωληθούν καινούργια στις ΗΠΑ.

Μία από αυτές τις επτά F1 είναι και αυτή η κόκκινη που βλέπουμε στις φωτογραφίες και η οποία βγαίνει στο σφυρί. Η αγγελία μιλά για μία εξαιρετικά συντηρημένη McLaren, η οποία συντηρείται ευλαβικά αν και χρησιμοποιείται από τον ιδιοκτήτη της και δεν είναι κλειδωμένη σε γκαράζ.

Η αγγελία δεν αναφέρει χιλιόμετρα στο κοντέρ ούτε βέβαια και τιμή. Πάντως τα τελευταία χρόνια η τιμή της έχει εκτοξευθεί σε απίστευτα νούμερα. Υπολογίζεται ότι σήμερα μία καλή F1 πιάνει ποσά μεταξύ 15 και 20 εκατομμυρίων ευρώ, με τάσεις για περισσότερη άνοδο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 1992 η τιμή της καινούργια ήταν γύρω στα 700.000 ευρώ, που σημαίνει σε σημερινά χρήματα κοντά στα 1,3 εκατ. ευρώ. Μέχρι το 2006 η τιμή της παρέμενε σε αυτά τα επίπεδα, αλλά μέσα στην δεκαετία του 2010 άρχισε να παίρνει γεωμετρική άνοδο, με τον Rowan Atkinson να πουλά την -τρακαρισμένη- δική του πάνω από 9 εκατ. ευρώ. 

Σήμερα το νούμερο αυτό έχει σχεδόν διπλασιαστεί, καθιστώντας την πώληση μιας McLaren F1 γεγονός μεγάλης σημασίας στους κύκλους των κορυφαίων συλλεκτών του κόσμου.