Πωλείται μία Mercedes-Βenz λιμουζίνα-αγροτικό


To απόλυτο όνειρο της ελληνικής επικράτειας έχει γίνει πραγματικότητα κάπου στην Αμερική από έναν μερακλή ιδιώτη που κατάφερε προσθέσει καρότσα σε μία σειρά E του 2000.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/12/2019

Μπορεί με την X-Class η Mercedes να εντυπωσίασε τα πλήθη στην χώρα μας (αν και το μοντέλο δεν είχε και την καλύτερη τύχη στην πορεία), όμως αυτό εδώ το δημιούργημα είναι σίγουρα αυτό που έχουν κατά νου οι περισσότεροι όταν μιλούν για αγροτικό της Mercedes.

Πρόκειται για μία ιδιοκατασκευή από ντίλερ της εταιρίας κάπου στην Ατλάντα, ο οποίος πήρε μία E320 του 2000 και πάνω της κυριολεκτικά... οργίασε.

Όπως βλέπουμε διατήρησε το κανονικό αμάξωμα της λιμουζίνας, χωρίς να την "κόψει" στην μέση και απλά μεγάλωσε το πλαίσιο με προσθήκες κατά 74 ολόκληρους πόντους.

Πίσω από το σαλόνι της Ε δημιούργησε μία πολυτελή καρότσα, με γυαλισμένο ατσάλι και γυαλιστερό ατσαλένιο κάλυμμα στο δάπεδο. Μικρές αλλαγές χρειάστηκαν να γίνουν στο αμάξωμα της Mercedes στην ένωση με την καρότσα, και το τελικό αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά ερασιτεχνικό δείχνει.

Το χαμηλωμένο αυτό pick-up διαθέτει όπως βλέπουμε όλες τις ανέσεις μιας κανονικής Ε του 2000, εφοδιασμένο με όλα όσα είχε εκείνη την εποχή το τεχνολογικό καλάθι της εταιρίας, ενώ προστέθηκαν και άλλα συστήματα, πιο σύγχρονα στην πορεία. Τα πίσω καθίσματα είναι δύο χωριστά, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη άνεση για τους επιβάτες.

Ο κινητήρας είναι ο κλασικός V6 των 3,2 λίτρων και έχει στο οδόμετρο κοντά στα 35.000 χιλιόμετρα. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση εμφανισιακά αλλά και μηχανικά, γι' αυτό αναμένεται να πιάσει και καλή τιμή στην δημοπρασία που θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο του 2020.