Πωλείται μια πανέμορφη και σούπερ σπάνια Maserati MC12 Corsa


Πρόκειται για ένα από τα πιο περιζήτητα supercars που πέρασαν ποτέ, πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για την έκδοση Corsa της Maserati MC12 που φτιάχτηκε αποκλειστικά για αγωνιστική χρήση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/3/2020

Για τους "μερακλήδες" και πολύ πλούσιους συλλέκτες αυτού του κόσμου, η Maserati MC12 είναι ένα από τα διαμάντια κάθε συλλογής. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για την έκδοση Corsa η οποία είναι ακόμα πιο σπάνια από την "κανονική" έκδοση.

Η MC12 είναι η αδελφή ψυχή της Ferrari Enzo και κατασκευάστηκε σε μόλις 50 κομμάτια ως έκδοση δρόμου, κάτι που την κάνει από τα πιο σπάνια supercars του κόσμου. Το αυτοκίνητο όμως που βλέπουμε στις φωτογραφίες και βγαίνει σε δημοπρασία είναι μία από τις μόλις 12 που κατασκεύασε η Maserati για πολύ ειδικούς πελάτες της και με στόχο να την χρησιμοποιούν στον δρόμο.

Πρόκειται για την 8η από τις 12 που φτιάχτηκαν και είναι μία από εκείνες που έχουν κάποιες μικρές μετατροπές ώστε να είναι νόμιμη και για χρήση σε δρόμο. Ο κινητήρας είναι μία αγωνιστική έκδοση του V12 της Ferrari των 6 λίτρων με απόδοση στους 755 ίππους, που μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ένός αγωνιστικού σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων.

Χάρη στο πολύ χαμηλό βάρος των μόλις 1.150 κιλών, η εταιρία ανακοινώνει για το αυτοκίνητο ότι φθάνει στα 200 km/h σε μόλις 6,4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα, λόγω και του πισταδόρικου set up, φθάνει στα 326 km/h.

H πορτοκαλί MC12 Corsa που βλέπουμε στις φωτογραφίες βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Girardo και δεν έχει τιμή εκκίνησης. Η σπανιότητά της είναι σίγουρη εγγύηση για πολλά εκατομμύρια ευρώ, που τα αξίζει αν όχι για τίποτε άλλο, τουλάχιστον για τον μοναδικό ήχο που παράγει ίσως ο καλύτερος κινητήρας που κατασκευάστηκε ποτέ.