Πωλείται μια συλλεκτική McLaren F1 GTR Longtail


Το γεγονός πως αυτή η αγωνιστική McLaren μπορεί να κυκλοφορεί στους δημόσιους δρόμους ανεβάζει την τιμή πώλησης στα 15 εκατομμύρια δολάρια!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/6/2020

Ένα από τα πιο icon και διάσημα αυτοκίνητα που έχει να επιδείξει η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία είναι αναμφίβολα η McLaren F1 GTR. Και επειδή τα χρόνια περνούν τελευταία βλέπουμε στο διαδίκτυο και κάποιες να πωλούνται. Φυσικά σε πολύ υψηλή τιμή και πολλαπλάσια της αρχικής.

Μια από τις πρώτες F1 GTR πωλήθηκαν πέρυσι και τώρα έρχεται η σειρά της ακόμη πιο σπάνιας F1 GTR Longtail η οποία κατασκευάστηκε μόλις 10 φορές (η νορμάλ F1 υπήρξε σε 106 μονάδες). Αυτή που βλέπετε στην οθόνη σας είναι η υπ’ αριθμόν σασί 19R και ήταν η πρώτη που χρησιμοποιήθηκε ως εργοστασιακό πρωτότυπο.

Στη συνέχεια πέρασε από την Lanzante και την Gordon Murray Design ώστε να γίνουν οι κατάλληλες μετατροπές και το βρετανικό hypercar να αποκτήσει άδεια κυκλοφορίας για τους δρόμους. Παρόλο που δεν υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες το αυτοκίνητο φαίνεται να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ συμμετείχε και σε αγώνες όπως έκανε το ντεμπούτο του στα 1.000 km της Suzuka.

Την κίνηση αναλαμβάνει ο κλασικός ατμοσφαιρικός V12 της BMW χωρητικότητας 6,1 lt που χάρη σε διάφορες αναβαθμίσεις αποδίδει περίπου 900 άλογα. Τα οποία περνούν στους πίσω τροχούς μέσω σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων, υπάρχει πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση και διάφορες αεροδυναμικές βελτιώσεις.