Πωλείται Nissan Skyline R34 GT-R V-Spec II Nur με τις ζελατίνες!


Ένα ολοκαίνουργιο Nissan Skyline R34 GT-R V-Spec II Nur του 2002 ψάχνει αγοραστή και η τιμή κτήσης του αναμένεται να φτάσει στα ύψη.

  • 13/5/2021

Τα τελευταία χρόνια το Nissan Skyline R34 GT-R απέκτησε φανατικούς οπαδούς, οι οποίοι το λάτρεψαν και σήμερα εύλογα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο θρυλικά και «ιστορικά» ιαπωνικά σπορ μοντέλα που κατασκευάστηκαν ποτέ. Πολύ σύντομα, ένα  σπάνιο δείγμα αυτού του αυτοκινήτου, με μόλις 10 χιλιόμετρα στο οδόμετρό του, πρόκειται να βγει προς πώληση σε δημοπρασία της Ιαπωνίας.

Και είναι πολύ πιθανό να ανακηρυχθεί ως το ακριβότερο R34, που πουλήθηκε ποτέ. Το συγκεκριμένο GT-R V-Spec II Nur είναι ένα από τα 718 κομμάτια που διατέθηκαν στην αγορά, ενώ βαμμένο σε λευκό χρώμα σαν και αυτό, υπήρξαν μονάχα 159.

Οι πληροφορίες που αναφέρονται για το μοντέλο αυτό είναι λίγες. Πάντως το ότι διαθέτει μόλις 10 χιλιόμετρα στο κοντέρ του σημαίνει πως επίσημα δεν πωλήθηκε ποτέ.

Το Nissan Skyline R34 GT-R V-Spec II Nur του 2002, φορούσε 6κύλινδρο κινητήρα Ν1 με κωδικό RB26DETT, ο οποίος χρησιμοποιούσε διαφορετικό στρόφαλο, αναβαθμισμένα πιστόνια και ενισχυμένα ελατήρια, νέα turbo και καλύτερους εκκεντροφόρους.

Το όνομά του το πήρε από την πίστα του Nurburgring και κυκλοφόρησε την τελευταία χρονιά που παρήχθη. Η συνολική ιπποδύναμή του ήταν 330 ίπποι, ενώ εκτός των προηγούμενων μηχανικών βελτιώσεων, διέθετε πιο σφιχτή ανάρτηση, μεγαλύτερα φρένα και καπό από ανθρακονήματα.

Την περσινή χρονιά ένα παρόμοιο  Skyline GT-R V-Spec II με 362 χιλιόμετρα στο οδόμετρό του, πουλιόταν για 485.000 δολάρια. Επομένως, αν η τιμή του συγκεκριμένου λευκού Nissan ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο, δεν θα αποτελέσει και τόσο μεγάλη έκπληξη.