Πωλήθηκε το Nissan GT-R του Paul Walker – Ποιο ήταν το αστρονομικό ποσό (photos)


Το εμβληματικό μπλε Nissan Skyline R34 GT-R V-Spec II του Paul Walker πωλήθηκε σε δημοπρασία της Mecum, έναντι 578.300 ευρώ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MECUM AUCTIONS
  • 29/8/2022

Το αγαπημένο χαρακτηριστικό μπλε αυτοκίνητο του Paul Walker πωλήθηκε σε μία δημοπρασία της Mecum Auctions, και δεν είναι άλλο από το 2001 Nissan Skyline R34 GT-R V-Spec II. Οι περισσότεροι θυμούνται το συγκεκριμένο ως το αυτοκίνητο με το οποίο ο Paul Walker κέρδισε εκείνη την iconic κόντρα στη δεύτερη ταινία του franchise Fast & Furious.

Το συγκεκριμένο Nissan Skyline R34 GT-R V-Spec II πρόκειται για ένα μοντέλο του 2001, που αποτελεί ένα από τα 14 οχήματα αυτού του μοντέλου που εισήχθησαν στην Αμερική από την Ιαπωνία, τη χώρα κατασκευής τους. Είναι επίσης το όχημα υπ' αριθμόν 672, εκ των 1.855 οχημάτων που κατασκευάστηκαν συνολικά παγκοσμίως.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τη σπανιότητά του δε σταματούν εκεί, καθώς, με βάση με τους κανονισμούς που ίσχυαν, σύμφωνα με την Αμερικανική Αρχή Ασφαλείας στους Αυτοκινητόδρομους (US National Highway Traffic Safety Administration, NHTSA), και εν μέρει συνεχίζουν να ισχύουν έως και σήμερα, κανένα 2001 R34 Skyline GT-R δεν μπορεί να εισέλθει στις ΗΠΑ πριν το 2026. Το συγκεκριμένο ήταν ένα από τα λίγα στα οποία επετράπη η είσοδος πολύ νωρίτερα, στις αρχές του 2000.

Κοιτάζοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το GT-R του Paul Walker φέρει έναν RB26DETT διπλό τούρμπο 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα χωρητικότητας 2.6 L, ενώ διαθέτει επιπλέον λεπτομέρειες, που έχουν προστεθεί από την GReddy, όπως για παράδειγμα το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων με 6 σχέσεις, και άλλα στοιχεία που βελτιώνουν τις επιδόσεις του. Η ανάρτηση του δεξιοτίμονου GT-R είναι χαμηλωμένη στο επιθυμητό ύψος, και Ray Volk Racing TE37 Saga τροχοί έχουν προστεθεί. 

Το όχημα πωλήθηκε έναντι του αστρονομικού ποσού των 578.300 ευρώ (σύμφωνα με την τρέχουσα ισοτιμία ευρώ - δολαρίου). Μια τιμή σαν κι αυτή είναι σοκαριστική ακόμα και για GT-R, δικαιολογείται πλήρως όμως από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο της JDM ανήκε στον Paul Walker.