Πωλητής σε αντιπροσωπεία της Nissan στις ΗΠΑ κατηγορείται πως υπεξαίρεσε πάνω 1 εκ. δολάρια


Πρώην υπάλληλος της Nissan κατηγορείται πως κατάφερε να υπεξαιρέσει 1,3 εκ. δολάρια από τα ταμεία της αντιπροσωπείας στην οποία εργαζόταν.

  • ΦΩΤΟ: NISSAN
  • 27/9/2022

Η αντιπροσωπεία της Nissan στο Pine Belt του Νιού Τζέρσεϊ κατάλαβε πως έλειπε ένα μεγάλο, υπέρογκο χρηματικό ποσό από τα ταμεία της.

Ο Martin D' Amato, πρώην υπάλληλος της αντιπροσωπείας, συνελήφθη στις 19 Σεπτεμβρίου για ξέπλυμμα χρήματος και κλοπή.

Σύμφωνα με το NJ.com, όλα ξεκίνησαν όταν η αντιπροσωπεία επικοινώνησε με το γραφείο του εισαγγελέα της Ocean County, και μετά από έρευνες που έγιναν, κατηγορούμενος βρέθηκε ο D'Amato.

Η εταιρεία ανέφερε πως ο D'Amato βρισκόταν επικεφαλής του τμήματος ψηφιακής διαφήμισης της αντιπροσωπείας, και είχε υπ' ευθύνη του τη σύναψη συμφωνιών με εξωτερικές διαφημιστικές εταιρείες.

Το τμήμα οικονομικών εγκλημάτων του εισαγγελέα τώρα κατηγορεί τον D'Amato πως χρησιμοποίησε την θέση που κατείχε για να υπεξαιρέσει χρήματα.

Ίδρυσε εταιρείες περιορισμένης ευθύνης, που έδειχνε πως προσλάμβανε για διαφημιστικούς λόγους, και χρέωνε την αντιπροσωπεία της Nissan στο Pine Belt για υπηρεσίες που ποτέ δεν απολάμβανε.

Συνολικά, ο D'Amato φέρεται να συγκέντρωσε 1,3 εκ. δολάρια, καλύπτοντας τα ίχνη του μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών που δεν τον συνέδεαν σε καμία περίπτωση με αυτές τις εταιρείες, και χρησιμοποιώντας μετά αυτά τα χρήματα για ίδιον όφελος.

Τώρα, ο ίδιος βρίσκεται υπό κράτηση και αναμένει την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.