Πωλούνται σε πλειστηριασμό τα αυτοκίνητα της Muscle Car City


Η τεράστια συλλογή αμερικανικών αυτοκινήτων διαλύεται και πολλές Corvette, Camaro και Chevelle θα πουληθούν σε λίγες μέρες σε δημοπρασία.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 13/1/2021

Εδώ και 14 χρόνια η κωμόπολη Punda Gorda στη Φλόριδα είναι σημείο συγκέντρωσης των οπαδών των αμερικάνικων αυτοκινήτων από όλον τον κόσμο. Και ο λόγος ήταν φυσικά η Muscle Car City, το μουσείο που είχε ιδρύσει ο Rick Treworgy και φιλοξενούσε εκατοντάδες αμερικάνικα μοντέλα, κυρίως από τις μάρκες της General Motors.

Το ενδιαφέρον ήταν πως τα αυτοκίνητα δεν ήταν από μια μόνο κατηγορία αλλά από σχεδόν όλα: από τα προπολεμικά φορτηγά διανομής μέχρι την πιο καινούργια Corvette και από ημιφορτηγά μέχρι Dragster.

Τα πάντα θα μπορεί να τα δει κανείς μέχρι και τις 17 Ιανουαρίου, καθώς αυτή θα είναι η τελευταία μέρα λειτουργίας του μουσείου, μιας και ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί. Ένας λόγος για να πάρει αυτήν την απόφαση ήταν και η πανδημία του κορωνοϊού που εκμηδένισε τους επισκέπτες από το εξωτερικό.

Από τα υπάρχοντα αυτοκίνητα ο Treworgy θα κρατήσει μόνο το ¼, ενώ τα υπόλοιπα που είναι περίπου 200 θα πωληθούν μαζί με πολλά αναμνηστικά σε δημοπρασία της Mecum που θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Ιανουαρίου.

Και μάλιστα χωρίς συγκεκριμένη τιμή εκκίνησης, οπότε είναι πολύ πιθανό να προκύψουν και ευκαιρίες. Ειδικά για τους φίλους των Corvette που είναι πάρα πολλές, ενώ εξίσου πολλά είναι τόσο τα Camaro όσο και τα Chevelle. Παράλληλα υπάρχουν και πολλά μοναδικά κομμάτια.