Porsche 718: Στη μονάδα παραγωγής της VW στο Osnabruck, λόγω αυξημένης ζήτησης


Η Porsche ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής της 718 Series, χρησιμοποιώντας τη μονάδα της Volkswagen Group στο Osnabrück, ξεκινώντας από τα μέσα της επόμενης χρονιάς.

  • 29/6/2022

Η αυξημένη ζήτηση της εν λόγω σειράς είναι η αιτία πίσω από την κίνηση της Porsche να ενισχύσει την παραγωγή. Η μονάδα κατασκευής της εταιρείας στη Στουτγκάρδη λειτουργεί ήδη σε πλήρη χωρητικότητα, οπότε, όπως αναφέρεται από την ίδια την εταιρεία, ο αριθμός των εργαζομένων δε θα επηρεαστεί.

Ο Albrecht Reimond, επικεφαλής της παραγωγής και logistics στην Porsche AG, δήλωσε: «Η μονάδα παραγωγής στο Osnabrück έχει ήδη αποτελέσει έναν αποδεδειγμένο συνεργάτη του δικτύου παραγωγής της Porsche στο παρελθόν. Οι συνεργάτες μας ήταν υπεύθυνοι για το πλεόνασμα παραγωγής της Cayenne και της 718 Cayman

Η εταιρεία αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα το 2012, όταν η ζήτηση της κάμπριο έκδοσης του αυτοκινήτου, γνωστή και ως Boxster, ήταν υπεραυξημένη, οπότε και χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί ξανά το εργοστάσιο της VW στο Osnabrück.

Το ρεπορτάζ του Road & Track αναφέρει ότι η μονάδα έχει κληθεί να παράγει μέρη για την Porsche 356 Coupe με σκληρή οροφή, στη δεκαετία του '60, όπως και για την Porsche 968 στη δεκαετία του '90.

Η 914 επίσης κατασκευαζόταν εκεί, από το 1969 μέχρι το 1975.